Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΞΑΛΛΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕ ΙΑΠΩΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΛΑ ΚΙΝΗΤΡΑ!..

«Αυτή είναι μόνο η τελευταία από μια ανησυχητική λίστα με «ανακρίβειες» που είναι και απολύτως επικίνδυνες», ανέφερε σε δήλωσή του την...




«Αυτή είναι μόνο η τελευταία από μια ανησυχητική λίστα με «ανακρίβειες» που είναι και απολύτως επικίνδυνες», ανέφερε σε δήλωσή του την Τρίτη, ο επικεφαλής του κέντρου Simon Wiesenthal




Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Τάρο Άσο, βρίσκεται στο στόχαστρο της κοινής γνώμης στη χώρα, αλλά και παγκοσμίως, αφού δήλωσε ότι ο ηγέτης της ναζιστικής Γερμανίας, Αδόλφος Χίτλερ, μπορεί να είχε «σωστά κίνητρα». Επικρίθηκε τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με το κέντρο Simon Wiesenthal που εδρεύει στις ΗΠΑ να λέει ότι οι παρατηρήσεις ήταν «απολύτως επικίνδυνες».

«Δεν αμφισβητώ τα κίνητρά σας (να είστε πολιτικός). Αλλά τα αποτελέσματα είναι σημαντικά. Ο Χίτλερ, ο οποίος σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους, δεν μπορεί να ήταν κάτι καλό, ακόμη και αν τα κίνητρά του ήταν σωστά», ήταν η δήλωση του Άσο, σε συνεδρίαση της παράταξης του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, την Τρίτη.

Το Κέντρο Simon Wiesenthal, μια παγκόσμια οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αντιτίθεται στον αντισημιτισμό, το μίσος και την τρομοκρατία, δήλωσε ότι τα σχόλια του Άσο θα μπορούσαν να χαλάσουν τη φήμη της Ιαπωνίας.

«Αυτή είναι μόνο η τελευταία από μια ανησυχητική λίστα με «ανακρίβειες» που είναι και απολύτως επικίνδυνες», ανέφερε σε δήλωσή του την Τρίτη, ο επικεφαλής του κέντρου, Rabbi Abraham Cooper.

«Αυτά τα λόγια βλάπτουν τη φήμη της Ιαπωνίας τη στιγμή που όλοι οι Αμερικανοί θέλουν να δείξουν την αλληλεγγύη τους με την Ιαπωνία, την αδελφή δημοκρατία και σύμμαχο, μετά την εκτόξευση πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν», πρόσθεσε.





Ο Καζουνόρι Γιαμανόι, πρόεδρος της Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, της κύριας αντιπολιτευόμενης παράταξης, δήλωσε ότι τα σχόλια του Άσο ήταν «μία πολύ σοβαρή διπλωματική γκάφα».

Το σχόλιο «ήταν εξαιρετικά επαίσχυντο, καθώς το έκανε μέλος του υπουργικού συμβουλίου. Δεν μπορώ παρά να αμφισβητήσω την αρμοδιότητά του (ως υπουργός)», ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo.

Την Τετάρτη, ο Άσο αναγκάστηκε να εκδώσει μια δήλωση, λέγοντας: «Έγινα το παράδειγμα ενός κακού πολιτικού. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι το σχόλιο παρερμηνεύτηκε και προκάλεσε παρεξηγήσεις».

«Είναι σαφές ότι ο Χίτλερ ήταν λάθος και στα κίνητρά του. Θέλω να αποσύρω το σχόλιό μου επειδή δεν ήταν σωστό να τον αναφέρω ως παράδειγμα" , παραδέχτηκε.

Ο Άσο δεν είναι ξένος σε τέτοιου είδους γκάφες.

Το 2013, κάλεσε τους τοπικούς πολιτικούς, αναθεωρώντας το επιβληθέν από τις ΗΠΑ ειρηνευτικό σύνταγμα, να μάθουν από τους ναζιστές για την τροποποίηση του συντάγματος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.

«Το Γερμανικό Σύνταγμα της Βαϊμάρης άλλαξε προτού κανείς το μάθει, άλλαξε πριν καν το παρατηρήσει κανείς, γιατί να μην μάθουμε από αυτή την τεχνική;» Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ο Άσο ανέφερε τα συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Τόκιο.

Ο Άσο πήρε πίσω τα ενοχλητικά σχόλιά του, αφ'ότου το Πεκίνο και η Σεούλ είπαν ότι «έβλαψαν πολλούς ανθρώπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.