Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΛΥΚΥΤΑΤΗ! Η ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΑΛΕΞΙΑ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟ ΣΤΕΦΘΗΚΕ Η ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΕΦΗΒΗ ΤΟΥ ΟΝΤΑΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ!

Η Αλεξία Χατζηαντωνίου στέφθηκε φέτος η ομορφότερη έβηφη στο Οντάριο. Και διεκδικεί τον ίδιο τίτλο για όλο τον Καναδά. Φωτογραφία: Fa...





Η Αλεξία Χατζηαντωνίου στέφθηκε φέτος η ομορφότερη έβηφη στο Οντάριο. Και διεκδικεί τον ίδιο τίτλο για όλο τον Καναδά. Φωτογραφία: Facebook/Alexia Antonio.




Του Ζώη Μαρίνου.

ΜΟΝΤΡΕΑΛ. Σπουδάζει θέατρο και κινηματογράφο στο πανεπιστήμιο Γιορκ του Τορόντο, στο δεύτερο έτος, στόχος της είναι να γίνει επιτυχημένη ηθοποιός, μιλά άπταιστα ελληνικά, η οικογένειά της κατάγεται από τη Ρόδο και η ίδια στέφθηκε φέτος «Miss Teenage Toronto 2017», φιλοδοξώντας να κερδίσει τον ίδιο τίτλο, αλλά μ’ εμβέλεια, αυτή τη φορά, σ’ όλο τον Καναδά, στο διαγωνισμό που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 13 Αυγούστου.

Η Αλεξία Χατζηαντωνίου (Alexia Antonio) είναι, επισήμως, η ομορφότερη έφηβη στην επαρχία του Οντάριο. Με ύψος 1,67 και βάρος 52 κιλά, καστανά μάτια και καστανά μαλλιά, κατάφερε με τη μεσογειακή ομορφιά της να εκτοπίσει τις συνυποψήφιές της και να προσθέσει ένα επιπλέον εφόδιο στον δρόμο για την επαγγελματική της καριέρα που, όπως λέει η ίδια, εστιάζεται κατά κύριο λόγο «στις δραματικές τέχνες, οι οποίες ήταν πάντα και παραμένουν το πάθος μου».

Η 19χρονη Αλεξία Χατζηαντωνίου παίζει πιάνο, έχει ως χόμπι την κολύμβηση, την ανάγνωση και μελέτη κλασικών θεατρικών έργων -κυρίως του Σαίξπηρ- και, επίσης, ασχολείται με την ξιφασκία μετέχοντας στην ομάδα του Πανεπιστημίου της και έχοντας ως επιθυμία κάποτε να καταφέρει ν’ αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.




Παράλληλα, αναπτύσσει σημαντική φιλανθρωπική δραστηριότητα, με άξονα κυρίως τις γυναίκες που νοσούν από καρκίνο του μαστού αλλά και παιδιά με καθημερινές βιοποριστικές ανάγκες. Για το σκοπό αυτό έχει ήδη δημιουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα δωρεών για όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν.

«Νιώθω μεγάλη τιμή και ενθουσιασμό που θα εκπροσωπήσω στον διαγωνισμό την πόλη που γεννήθηκα, το Τορόντο», λέει η Αλεξία. Προσθέτοντας ότι «ο προηγούμενος διαγωνισμός, στο επίπεδο της επαρχίας του Οντάριο, ήταν μια εξαιρετική εμπειρία που θα θυμάμαι πάντα με πολλή αγάπη».

Η Αλεξία χορεύει, επίσης, ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και είναι κοντά στην ελληνική πολιτιστική ταυτότητα ενώ ένα ακόμα από τα ενδιαφέροντα της είναι η φωτογραφία.

Παρουσιάζοντας τη διαδρομή της στον ιστότοπο της «Miss Τeen Toronto 2017» αποκαλύπτει ότι στα γυμνασιακά της χρόνια συχνά ένιωθε παραγκωνισμένη στον σχολικό της περίγυρο και είχε πέσει θύμα bullying.

Ωστόσο, με τη βοήθεια της οικογένειας και των φίλων της κατάφερε να ξεπεράσει αυτή την τραυματική εμπειρία και ν’ αφοσιωθεί απερίσπαστη στη φοίτησή της. Ετσι, η τελευταία συλλογή φωτογραφιών της έχει τίτλο «Φως μέσα από το σκοτάδι», με βάση ακριβώς εκείνη την περίοδο.

«Στόχος μου είναι μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία να καταφέρνω να περνάω πάντα ένα σημαντικό μήνυμα στο κοινό. Μέσα από τη φωτογραφία κατάφερα να εκφράσω ένα μήνυμα ελπίδας και δύναμης, εστιάζοντας κυρίως στα χρώματα. Τα χρώματα είναι εκείνα που απαντούν στο σκοτάδι και το διασπούν», λέει η Αλεξία.

ekirikas

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.