Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΔΙΑΣΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ. ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΙΣΑΑΚ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΑΝΤΡΗ - ΒΙΝΤΕΟ

Πιστοί στο ραντεβού τους για ακόμη μια χρονιά, οι μοτοσικλετιστές ξεκίνησαν και φέτος τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η «Πρωτοβουλία Μνήμ...





Πιστοί στο ραντεβού τους για ακόμη μια χρονιά, οι μοτοσικλετιστές ξεκίνησαν και φέτος τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού» για να τιμήσει τους ήρωες Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού που δολοφονήθηκαν τον Αύγουστο του 1996.




Το καθιερωμένο οδοιπορικό της ξεκίνησε από την Πάφο, 21 χρόνια μετά τις άγριες δολοφονίες των Αμμοχωστιανών Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, οι μοτοσυκλετιστές, δίνοντας υπόσχεση αγώνα, διασχίζουν τη γραμμή αντιπαράταξης από την Παρασκευή 4 Αυγούστου, εκφράζοντας την αγωνία αυτού του τόπου για παρόν, το παρελθόν και το μέλλον του.

Από τη Χλώρακα, η Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού πορεύθηκε προς τον Παχύαμμο, όπου και πραγματοποίησε ολιγόλεπτη στάση στην εκκλησία του Αγίου Ραφαήλ. Ακολούθως, σταμάτησε στο μνημείο των πεσόντων των μαχών της Τηλλυρίας στον Λωρόβουνο, ενώ εκεί κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ηρώων .

Έπειτα, οι μοτοσυκλετιστές έκλεισαν συμβολικά το οδόφραγμα του Λιμνίτη και πορεύθηκαν προς τον Αστρομερίτη. Μετά από στάση στο χωριό, η Πορεία Μνήμης έκλεισε το οδόφραγμα της περιοχής και διέσχισε την κοινότητα της Δένειας.

Η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού θα διανυκτερεύσει στην ακριτική κοινότητα του Μάμμαρι, όπου το κοινοτικό συμβούλιο διοργανώνει εκδήλωση στη μνήμη των δύο ηρώων.




Αύριο, Σάββατο, οι μοτοσυκλετιστές θα διασχίσουν τα κατοχικά οδοφράγματα της Λευκωσίας και μετά από πέρασμα στην Αθηένου θα ολοκληρώσουν το διήμερο οδοιπορικό τους στον χώρο της θυσίας του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, στο οδόφραγμα της Δερύνειας, απέναντι από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, ανανεώνοντας την αντάμωσή τους για τη μεγάλη πορεία της Κυριακής.

Μεγάλη τιμή αποτελεί το γεγονός ότι μαζί με τους μοτοσικλετιστες βρίσκονται η κόρη του Τάσου Ισαάκ, Αναστασία και η αδελφή του, Άντρη, οι οποίες δίνουν ώθηση στην προσπάθειά τους.

philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.