Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΑΡΥ ΟΠΛΙΣΜΟ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΣΥΡΙΑΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

Η Άγκυρα έχει στείλει δέκα φορτηγά φορτωμένα με τεθωρακισμένα οχήματα και μονάδες πυροβολικό για να ενισχύσουν τη στρατιωτική παρο...








Η Άγκυρα έχει στείλει δέκα φορτηγά φορτωμένα με τεθωρακισμένα οχήματα και μονάδες πυροβολικό για να ενισχύσουν τη στρατιωτική παρουσία της στην επαρχία Kilis της χώρας, που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ το Σάββατο.




Η συνοδεία μεταφέρει άρματα και howitzers, τα οποία αναμένεται να στηρίξουν τα τουρκικά στρατεύματα που αναπτύσσονται στη νότια επαρχία που συνορεύει με τη Συριακή επικράτεια των κουρδικών δυνάμεων (YPG), ανέφερε η εφημερίδα Hurriyet.

Το YPG, είναι και αυτό μεταξύ των οργανισμών που απαγορευμένων από την Άγκυρα, έχει λάβει υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την καταπολέμηση του ISIS. Οι ενέργειες των ΗΠΑ αντιτάχθηκαν στην Θέληση της Τουρκίας και οδήγησαν σε διαφωνίες μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας.
Την Τετάρτη, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την αποδοκιμασία του για την υποστήριξη απο την Ουάσινγκτον προς το YPG κατά τις συνομιλίες του με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάττις. Την Παρασκευή, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντερίμ προειδοποίησε ότι η συνεχιζόμενη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για το YPG μπορεί να γίνει «πρόβλημα» για τις διμερείς σχέσεις.




thinknews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.