Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΜΙΤ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ: ΚΟΥΡΔΟΙ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ 5 ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ

Ο απελαθείς εκπρόσωπος του ΥΝΚ στην Άγκυρα, Behroz Gelalî, δίνει συνέντευξη τύπου στη Σουλεϊμανίγια Μια εξαιρετικά σοβαρή κρίση είναι σ...





Ο απελαθείς εκπρόσωπος του ΥΝΚ στην Άγκυρα, Behroz Gelalî, δίνει συνέντευξη τύπου στη Σουλεϊμανίγια
Μια εξαιρετικά σοβαρή κρίση είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες μεταξύ της Τουρκίας και της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (YNK), κόμμα του Τζελάλ Ταλαμπανί.






Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές μας στη Σουλεϊμανίγια, παραδοσιακό κέντρο του ΥΝΚ, πριν από λίγες μέρες η ΜΙΤ αποπειράθηκε να ακάνει μια επιχείρηση εναντίον "στόχου" του ΡΚΚ, στην περιφέρεια της Σουλεϊμανίγια.
Η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε χωρίς καμία ενημέρωση των αρμοδίων αρχών της Αυτόνομης Διοίκησης του Κουρδιστάν.
Για κακή τύχη, όμως, των κρακτόρων της ΜΙΤ, που συμμετείχαν στην επιχείρηση, ο "στόχος" του ΡΚΚ ήταν πολύ καλά προφυλαγμένος και οι άνδρες που τον προστάτευαν, συνέλαβαν και τους πέντε Τούρκους πράκτορες της ΜΙΤ.


Μετά από αυτό ξέσπασε διπλωματική κρίση μεταξύ της Τουρκίας και του ΥΝΚ, αφού η ΜΙΤ και τουρκικό ΥΠΕΞ θεωρεί ότι οι άνδρες του ΡΚΚ ενημερώθηκαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών του ΥΝΚ (στο Νότιο Κουρδιστάν τα δυο βασικά κόμματα έχουν δικές τους υπηρεσίες πληροφοριών και μάλιστα πολύ αποτελεσματικές) και στη συνέχεια προέβησαν στη σύλληψη των πρακτόρων της ΜΙΤ.
Αποτέλεσμα της κρίσης αυτής ήταν η απέλαση από την Τουρκία του εκπροσώπου του ΥΝΚ στην Άγκυρα, Behroz Gelalî, μαζί με άλλους 70 Κούρδους που κατοικούσαν στην Τουρκία και κατάγονται από τη Σουλεϊμανίγια.





Την είδηση της απέλασης επιβεβαίωσε ο απελαθείς αλλά και ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΝΚ, Sedi Ehmed Pirê, σε συνέντευξη που έδωσε στη Φωνή της Αμερικής, στο κουρδικό πρόγραμμα Dengê Emerîka (VOA Kurdi).

Ο εκπρόσωπος του ΥΝΚ επιβεβαιωσε επίσης ότι η ΜΙΤ αποεπράθηκε να κάνει μια επιχείρηση στη Σουλεϊμανίγια, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, καθώς και ότι το θέμα της απέλασης του Behroz Gelalî, συζήτησε ο γιος του Τζελάλ Ταλαμπανί, Κουμπάτ, με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Τσαβούσογλου στην Ερμπίλ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του εκεί.
Για την τύχη των συλληφθέντων πρακτόρων της ΜΙΤ, θα σας ενημερώσουμε εν... καιρώ.


http://infognomonpolitics.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.