Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΝ ΠΛΑΚΩΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ Ή ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΛΑΚΩΝΕΙΣ; 21ΧΡΟΝΟΣ ΤΡΑΚΑΡΕ ΜΕ ΤΗΝ... ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΕΛΛΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΟΙΧΟ 1.400 ΕΤΩΝ!

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην Βέλιαννη Παραμυθιάς, όταν IX όχημα που οδηγούσε 21χρονος ημεδαπός, για άγνωστους προς το παρόν λόγους...





Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην Βέλιαννη Παραμυθιάς, όταν IX όχημα που οδηγούσε 21χρονος ημεδαπός, για άγνωστους προς το παρόν λόγους, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να πέσει στα τείχη της παλαιοχριστιανικής βασιλικής του 6ου αιώνα, στην Παναγία στο Χάλασμα.





Αποτέλεσμα της σύγκρουσης, ήταν να γκρεμιστεί, σημαντικό τμήμα του τοίχους της παλαιοχριστιανικής βασιλικής, που ανήκει στην εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και το οποίο έστεκε εκεί για περισσότερα από 1.400 χρόνια.

Ο νεαρός τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά, και διεκομίσθη από το ΕΚΑΒ αρχικά στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς και στην συνέχεια στο νοσοκομείο Φιλιατών, ενώ το όχημα έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Η παλαιοχριστιανική βασιλική της Βέλλιανης (οτι έχει απομείνει τους τελευταίους αιώνες), θεωρείται μοναδικό μνημείο, αφού ο αρχιτεκτονικός τύπος της τρίκογχης βασιλικής είναι σπάνιος και συναντάται μόνο στην τρίκογχη βασιλική της Δωδώνης.

ΠΗΓΗ: paramythia-online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.