Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΟΚΑΡΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ 10ΧΡΟΝΗΣ ΙΝΔΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΒΙΑΣΤΗ ΤΗΣ!

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Ινδίας η περίπτωση μιας δεκάχρονης που έμεινε έγκυος μετά από βιασμό και το δικαστήριο απέρρι...




Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Ινδίας η περίπτωση μιας δεκάχρονης που έμεινε έγκυος μετά από βιασμό και το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των γονέων της να κάνει η κόρη τους άμβλωση.





«Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις εγκυμοσύνης έφηβων κοριτσιών σε ηλικίες 14 και 15 ετών, αλλά είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε εγκυμοσύνη δεκάχρονης», είπε ο Μαχαβίρ Σινγκ, εκπρόσωπος της Αρχής Νομικών Υπηρεσιών της πόλης Τσαντιγκάρ.

Ο δράστης του βιασμού, ένας συγγενής της μικρής, βρίσκεται στη φυλακή εν αναμονή της δίκης του.

Το κοριτσάκι, ένα χαμογελαστό, ντροπαλό, όχι ιδιαίτερα ομιλητικό παιδί, που της αρέσει η ζωγραφική, το παγωτό και τα ψάρια «δεν έχει ιδέα τι έχει συμβεί», λένε οι γονείς της.



Στις 28 Ιουλίου το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας απέρριψε το αίτημα για άμβλωση που υπέβαλαν για λογαριασμό της οι γονείς της με το σκεπτικό ότι η μικρή ήταν στην 32η εβδομάδα της κύησης κι όπως υποστήριξε επιτροπή γιατρών, η διακοπή της κύησης σε αυτό το στάδιο θα ήταν επικίνδυνη για τη ζωή της μικρής.

Η νομοθεσία στην Ινδία δεν επιτρέπει τη διακοπή της κύησης πέραν των 20 εβδομάδων, εκτός και βεβαιώσουν οι γιατροί ότι απειλείται η ζωή της μητέρας.

Όμως τα τελευταία χρόνια έχουν υποβληθεί στα δικαστήρια αρκετά αιτήματα για άμβλωση κυρίως από ανήλικα θύματα βιασμών, που ζητούν την άδεια για τερματισμό της κύησης πέραν των 20 εβδομάδων επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις οι εγκυμοσύνες γίνονται πολύ αργά αντιληπτές, αφού τα παιδιά δεν γνωρίζουν την κατάστασή τους.




Στη συγκεκριμένη περίπτωση η εγκυμοσύνη της δεκάχρονης έγινε αντιληπτή πριν από τρεις εβδομάδες, όταν το κοριτσάκι παραπονέθηκε ότι πονά στην κάτω κοιλιακή χώρα και η μητέρα της την πήγε σε γιατρό.

Αλλά ούτε και οι γονείς αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε επειδή η μικρή «είναι ένα υγιές, παχουλό παιδί» και δεν πίστευαν ότι η κόρη τους θα μπορούσε να μείνει έγκυος σε ηλικία δέκα ετών.

Η μικρή αγνοεί την κατάστασή της. Νομίζει, όπως της είπαν, ότι έχει μια μεγάλη πέτρα στο στομάχι, εξ’ ου και το φούσκωμα, ενώ υποβάλλεται σε ειδική δαίτα.

Το θέμα όμως έχει πάρει διαστάσεις και το τελευταίο διάστημα, αστυνομικοί και κοινωνικοί λειτουργοί μπαινοβγαίνουν στο σπίτι, ενώ απ’ έξω έχουν κατασκηνώσει εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης.

Και μέσα σ’ όλο αυτό το δράμα οι πάμφτωχοι γονείς -όλη η οικογένεια ζει σ’ ένα δωμάτιο- πασχίζουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

«Η μητέρα δεν μπορεί να αρθρώσει κουβέντα χωρίς να κλάψει, ενώ ο πατέρας λέει ότι νιώθει σαν να δολοφόνησαν την κόρη του», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο BBC.

Οι γονείς της δεκάχρονης ανησυχούν πολύ για το μέλλον της κόρης τους, αλλά και για τον κοινωνικό στιγματισμό που θα αντιμετωπίσει μεγαλώνοντας.
Το παιδί θα γεννηθεί με καισαρική και θα δοθεί για υιοθεσία. Παράλληλα, εκτιμάται ότι η δεκάχρονη θα χρειαστεί χρόνια ψυχοθεραπείας για να ξεπεράσει το ψυχικό τραύμα.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.