Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΑΜΕ! ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΠΜΨΕ SOS!

Σάμος: Προκλητική η Τουρκία σε περιστατικό έρευνας και διάσωσης Αμερικανών! Δέσμευσε με ΝΟΤΑΜ περιοχή μέσα στο FIR Αθηνών και έστει...







Σάμος: Προκλητική η Τουρκία σε περιστατικό έρευνας και διάσωσης Αμερικανών! Δέσμευσε με ΝΟΤΑΜ περιοχή μέσα στο FIR Αθηνών και έστειλε πλοία και ελικόπτερα.

Σε ελληνο-τουρκικό “πόλεμο” εξελίχθηκε περιστατικό έρευνας και διάσωσης σκάφους αναψυχής στο Αιγαίο!




Η Τουρκία δέσμευσε με ΝΟΤΑΜ περιοχή μέσα στο FIR Αθηνών, έστειλε πλοία και ελικόπτερο, ενώ αμφισβήτησε την ελληνική αρμοδιότητα για SAR μέσα στο FIR Αθηνών, κατά πάγια πρακτική της.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής όταν το σκάφος αναψυχής “AQUA MARINE” σημαίας ΗΠΑ εξέπεμψε σήμα κινδύνου στην θαλάσσια περιοχή 12 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σάμου, στα διεθνή ύδατα, μέσα στην Ελληνικής Περιοχής Ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης (F.I.R).

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε από το αντίστοιχο Κέντρο Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Γ.Ε.Ν) για την ύπαρξη σκάφους αναψυχής σε δυσχερή θέση λόγω εισροής υδάτων, με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων, στην προαναφερόμενη θαλάσσια περιοχή.

Άμεσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ξεκίνησε επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης στην οποία συμμετείχαν, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., σκάφος δύναμης FRONTEX, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Καρλοβασίου.

Η περιοχή δεσμεύτηκε με σχετική ΝΟΤΑΜ από το ελληνικό Κέντρο. Αντίστοιχη δέσμευση περιοχή έκανε και η Τουρκία ΜΕΣΑ στην ελληνική περιοχή ευθύνης!

Μάλιστα με νεώτερη NOTAM αμφισβητεί ευθέως την ελληνική αρμοδιότητα για έρευνα και διάσωση στην περιοχή.



Το σκάφος αναψυχής εντοπίστηκε αρχικά από το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορία και στη συνέχεια από τα σκάφη της ελληνικής Ακτοφυλακής, αλλά και από το σκάφος της FRONTEX.




Οι επιβάτες το είχαν εγκαταλείψει και παρασυρόταν από τα θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή 10 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά λιμένα Καρλοβασίου της Σάμου, σε διεθνή ύδατα, εντός Eλληνικής Περιοχής Ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης (F.I.R).

Τελικά, τους ναυαγούς διέσωσαν οι Τούρκοι!

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε από τις Τουρκικές Αρχές ότι εντόπισαν λέμβο με οκτώ (08) επιβαίνοντες, τους οποίους και περισυνέλεξαν ασφαλώς, ενώ κατά δήλωση επίσης των Τουρκικών Αρχών, δεν υπάρχει κανένας αγνοούμενος.

Σημειώνεται ότι, στην περιοχή του συμβάντος έσπευσε και τουρκικό ελικόπτερο το οποίο στη συνέχεια αποχώρησε και ακολούθως σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής, με σκοπό τη ρυμούλκηση του σκάφους “AQUA MARINE” στην Τουρκία.

Τελικά, το σκάφος ρυμουλκήθηκε ασφαλώς από το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, στο λιμένα Καρλοβασίου Σάμου. armynow.net

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.