Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΦΑΕΙ ΜΠΑΤΣΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ! ΕΤΟΙΜΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΑΠΟΔΕΚΤΕΙ ΤΟ PKK...!!! ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΟ ISIS ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!

Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών διέψευσαν τους ισχυρισμούς του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ότι το Εργατικό Κό...







Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών διέψευσαν τους ισχυρισμούς του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ότι το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) «εμπλέκεται με διακίνηση όπλων και ναρκωτικών», γράφοντας σε έκθεσή τους ότι το PKK συγκεντρώνει χρήματα μέσω χορηγιών και πωλήσεις εκδόσεων και μέρος των χρημάτων αυτών διοχετεύονται στην καταπολέμηση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).




Η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος (BfV) έδωσε στη δημοσιότητα σε συνέντευξη Τύπου στις 4 Ιουλίου την ετήσια έκθεσή της, για το 2016, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

Στην έκθεση γίνεται εκτενής αναφορά σε οργανώσεις και ιδρύματα που τελούν υπό παρακολούθηση στη Γερμανία.

Από τις 330 σελίδες της έκθεσης οι 30 είναι αφιερωμένες στους Κούρδους και στο PKK, το οποίο αναφέρεται ως η ισχυρότερη μεταξύ των ξένων ριζοσπαστικών οργανώσεων στη Γερμανία.

Μάλιστα τα μέλη του PKK στη Γερμανία υπολογίζονται σε 14.000.

Στην έκθεση το PKK δεν χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση, όπως σε προηγούμενα χρόνια, ενώ η δράση του -όπως αναφέρεται- στρέφεται ενάντια στην καταπίεση της τουρκικής κυβέρνησης και υπέρ της απελευθέρωσης του φυλακισμένου ηγέτη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

«Το PKK αγωνίζεται για να οικοδομήσει μια αυτόνομη διακυβέρνηση που θα αναγνωρίζει τα πολιτιστικά και εθνικά δικαιώματα των Κούρδων εντός της Τουρκίας και τώρα και στη Συρία. Το PKK επικεντρώνεται (…) στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία τώρα».

Η έκθεση αφήνει έκθετο τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών που είχε ισχυριστεί στα τέλη Ιουνίου ότι το PKK είναι απαγορευμένο στη Γερμανία επειδή εμπλέκεται στη διακίνηση όπλων και ναρκωτικών. Το PKK απαγορεύτηκε το 1993 στη Γερμανία. .tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.