Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ;;; HANDELSBLATT: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Με ένα εκτενές άρθρο στην ηλεκτρονική της έκδοση, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt επιρρίπτει αποκλειστικά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ...







Με ένα εκτενές άρθρο στην ηλεκτρονική της έκδοση, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt επιρρίπτει αποκλειστικά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τον Αλέξη Τσίπρα την ευθύνη για τη νέα καθυστέρηση που παρατηρείται ως προς την εκταμίευση της δόσης.




Η εφημερίδα σχολιάζει τη χθεσινή απόφαση του εκτελεστικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) να μεταθέσει για την προσεχή Παρασκευή τη λήψη απόφασης για εκταμίευση της εκκρεμούσας δόσης στο πλαίσιο του τρέχοντος δανειακού προγράμματος για την Ελλάδα. Σημειώνει δε χαρακτηριστικά: «Στην πραγματικότητα η καταβολή της επόμενης δανειακής δόσης ήταν τελειωμένη υπόθεση. Τώρα η εκταμίευση μετατίθεται. Αιτία γι' αυτό: Συγκεκριμένοι όροι εξακολουθούν ακόμη να μην έχουν υλοποιηθεί».

«Η Ελλάδα προκαλεί μόνιμα μπελάδες», σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της Handelsblatt στις Βρυξέλλες, η οποία σχολιάζει: «Η Ελλάδα δικαιολόγησε για άλλη μια φορά την κακή της φήμη. Η χώρα θεωρείται εδώ και χρόνια κραυγαλέα αναξιόπιστη και απρόθυμη να τηρήσει όσα έχει συμφωνήσει με τους δανειστές της», σχολιάζει.




Όπως επισημαίνει, μοναδική εξαίρεση συνιστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έφερε προς ψήφιση στην ελληνική βουλή ο Έλληνας πρωθυπουργός την περασμένη άνοιξη, «εκπλήσσοντας θετικά τόσο το ΔΝΤ όσο και τα υπόλοιπα κράτη της ευρωζώνης».

Τώρα τα πράγματα ακολουθούν ξανά τη συνήθη πορεία τους, σχολιάζει η Handelsblatt. «Η Ελλάδα δεν υλοποιεί αυτά που υποσχέθηκε. Ως εκ τούτου το εκτελεστικό συμβούλιο του ESM ήταν αναγκασμένο σήμερα να μεταθέσει την επόμενη δανειακή δόση». Όπως προσθέτει, «η ελληνική κυβέρνηση και πάλι δεν εφήρμοσε τα λιγοστά εκκρεμή προαπαιτούμενα».

Επί της ουσίας, η γερμανική εφημερίδα διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων προς τη χώρα μας, καταλογίζοντας σωρεία παραλείψεων και καθυστερήσεων στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.