Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ! ΤΩΡΑ.. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΝ ΦΡΕΓΑΤΑ Gökçeada ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ!

Η τουρκική φρεγάτα Gökçeada παρακολουθεί το σκάφος που πραγματοποιεί γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο ανοικτά των ακτών της Κύπρ...







Η τουρκική φρεγάτα Gökçeada παρακολουθεί το σκάφος που πραγματοποιεί γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο ανοικτά των ακτών της Κύπρου, ανακοίνωσε την Πέμπτη το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.




Το πλωτό γεωτρύπανο West Capella, που έχει ναυλωθεί από τη γαλλική Total και την ιταλική Eni, έλαβε θέση την Τετάρτη για την έναρξη ερευνών για τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου ανοικτά της Κύπρου.

«(Η φρεγάτα) εκπληρώνει το καθήκον της στην ανατολική Μεσόγειο παρακολουθώντας το West Capella… το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να πραγματοποιήσει δραστηριότητες γεώτρησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού στρατού.

Νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε προκαλέσει και πάλι.

«Θα προβούμε κι εμείς σε αντίστοιχα βήματα έναντι αυτής της μονομερούς ενέργειας», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επικρίνοντας την έναρξη γεωτρητικών δραστηριοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα Habertürk, CNN Türk και Sözcü, στο σημείο έχει αποσταλεί η φρεγάτα Gökçeada (Ίμβρος).




Το εν λόγω πολεμικό πλοίο να σημειωθεί ότι καθελκύστηκε το 1981 ως USS Mahlon S. Tisdale (FFG-27) και εντάχθηκε στο αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 1996 παροπλίστηκε και στις 5 Απριλίου 1999 δόθηκε στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, όπου μετονομάστηκε σε Gökçeada (F494). Είναι ένα παλιό πλοίο 36 ετών.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης το γεωτρύπανο West Capella αγκυροβόλησε στο κοίτασμα «Ονησίφορος», του τεμαχίου 11 της κυπριακής ΑΟΖ.

Το γεωτρύπανο της γαλλοϊταλικής κοινοπραξίας ENI – TOTAL έφτασε 2 ώρες νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί.

Σε πρώτη φάση και για περίοδο περίπου 7 ημέρων, η πλωτή εξέδρα «West Capella», θα διενεργήσει δοκιμές και ακολούθως θα προχωρήσει στο γεωτρητικό της πρόγραμμα.

Ο γενικός διευθυντής της TOTAL Κύπρου, Ιβ Γκροζιάν, δήλωσε ότι το γεωτρύπανο θα προχωρήσει αρχικά σε ορισμένες δοκιμές και ελέγχους, που θα διαρκέσουν λιγότερο από μία εβδομάδα και στη συνέχεια θα αρχίσει κανονικά η γεώτρηση.

http://www.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.