Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΛΕΕΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Το καντόνι της Αφρίν, είναι μια περιοχή όπου κυριαρχεί ο κουρδικός πληθυσμός. Η μεγαλύτερη πόλη του δίνει το όνομα του καντονιού και έχ...







Το καντόνι της Αφρίν, είναι μια περιοχή όπου κυριαρχεί ο κουρδικός πληθυσμός. Η μεγαλύτερη πόλη του δίνει το όνομα του καντονιού και έχει τώρα περίπου 50 χιλιάδες κατοίκους. Όλη η περιοχή , μαζί με τους εκτοπισμένους που έχουν καταφύγει εκεί από το 2011, εκτιμάται ότι έχει μισό εκατομμύριο κατοίκους.





Οι δυνάμεις του Μπασάρ Άσαντ έχουν αποσύρει τις δυνάμεις τους από το 2012 και κυριαρχούν από τότε στην περιοχή οι Ομάδες Λαϊκής Προστασίας των Κούρδων (YPG), τις οποίες οι Τούρκοι χαρακτηρίζουν ως τρομοκρατικές γιατί απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα, τα σύννεφα πολέμου στην Αφρίν συγκεντρώνονται καθώς η Τουρκία προσπαθεί να υποστηρίξει δυνάμεις της περιοχής με τις οποίες θα επιχειρήσει, κυρίως κοντά στην Αζάζ, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα για να ωθηθεί στην Ταλ Ριφάτ που ελέγχεται από τις YPG.

Στρατηγικός στόχος της Τουρκίας είναι η αποκοπή της Αφρίν από τα άλλα καντόνια και η απομάκρυνση των κουρδικών δυνάμεων από την περιοχή. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει ότι μια τέτοια δράση θα είναι σύντομη.

(jpost.com)
-
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.