Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΙΤ: ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΗΓΑΓΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

O δημοσιογράφος Abdurrahman Şimşek,(Αμπντουραχμάν Σιμσέκ) ειδικός συντάκτης της εφημερίδας Σάμπαχ, πρώην κυβερνητικός δημοσιογράφος,...





O δημοσιογράφος Abdurrahman Şimşek,(Αμπντουραχμάν Σιμσέκ) ειδικός συντάκτης της εφημερίδας Σάμπαχ, πρώην κυβερνητικός δημοσιογράφος,αποκάλυψε την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 ότι η τουρκική Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών ( MIT) απήγαγε κάποιους ανθρώπους που είχαν σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν και τους ανέκρινε παράνομα προτού τους παραδώσει στην αστυνομία.





Ο ίδιος ο Σιμσέκ μιλώντας σε ειδησεογραφική εκπομπή χθες Παρασκευή 28 Ιουλίου είπε ότι ένας ιμάμης που ανήκει στο κίνημα του Φετουλάχ Γκξιουλέν, ο οποίος είναι στην ουσία το πρόσωπο το οποίο έχει την αντίστοιχη θέση με αυτήν του Γενικού Γραμματέα της αστυνομίας στο κίνημα,συνελήφθη σύμφωνα με το turkishminute.xom. Πράγματι η ΜΙΤ τον συνέλαβε και τον ανέκρινε και έπειτα τον παρέδωσαν στην αστυνομία.

Υπάρχουν τουλάχιστον 11 υποθέσεις απαγωγών ατόμων τα οποία συνδέονται με το κίνημα του Γκιουλέν, τον οποίο η κυβέρνηση Ερντογάν βλέπει να κρύβεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Στη λίστα των ατόμων που έχουν απαχθεί και ανακριθεί συγκαταλέγονται ένας λογιστής, ένας μηχανικός, τρεις δάσκαλοι, ένας δικηγόρος, ένας υπάλληλος πανεπιστημίου και δύο πράκτορες μεταξύ άλλων. Ο ένας από τους δασκάλους μάλιστα παραδόθηκε από άνδρα αγνώστου στοιχείων στην αστυνομία αφού τα ίχνη του είχαν χαθεί για πάνω από 42 ώρες.

Όλα τα θύματα είχαν ένα κοινό. Είχαν χάσει τη δουλειά τους κατά την διάρκεια των εκκαθαρίσεων που πραγματοποίησαν οι τουρκικές αρχές μετά το πραξικόπημα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι, τέθηκε ερώτημα στην τουρκική βουλή στις 25 Απριλίου στον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιντιρίμ γιατί δεν πραγματοποιήθηκε έρευνα ώστε να μάθει η κυβέρνηση ποιοι κρύβονται πίσω από τις απαγωγές. Την έρωτηση έκανε ο Sezgin Tanrıkulu (Σεζγκίν Τανρικουλού) από το κόμμα CHP. Ο ίδιος είπε ότι υπάρχουν υποψίες ότι τις απαγωγές της έκανε η ΜΙΤ.

Μετάφραση από το www.turkishminute.com

onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.