Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ ΟΙ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΚΟ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Μια απίστευτη καταγγελία έφτασε στα γραφεία του ekriti.gr για ένα 11χρονο κοριτσάκι που μολύνθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με σταφυλ...





Μια απίστευτη καταγγελία έφτασε στα γραφεία του ekriti.gr για ένα 11χρονο κοριτσάκι που μολύνθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με σταφυλόκοκκο, μετά το μπάνιο του στην θάλασσα.




Σύμφωνα με την μαρτυρία, πριν από μερικές μέρες το κοριτσάκι είχε πάει στην παραλία του LIDO μαζί με τον πατέρα, την μητέρα και την αδελφούλα του. Μετά το μπάνιο στην θάλασσα το παιδί παρουσίασε μεγάλες κοκκινίλες στα πόδια και την μύτη, φουσκάλες γεμάτες πύον και έντονη φαγούρα.

Οι γονείς το πήγαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου εκεί ο γιατρός διαπίστωσε το βακτήριο του σταφυλόκοκκου, το όποιο σύμφωνα με το γιατρό, κόλλησε από μολυσμένη θάλασσα. Του έδωσε φαρμακευτική αγωγή και συνέστησε στους γονείς αποχή από τα μπάνια για ένα διάστημα.

«Τα πόδια του παιδιού και η μυτούλα του είναι γεμάτο φουσκάλες και κοκκινίλες. Έχει πέσει πολύ ψυχολογικά και φοβόμαστε μην προκύψει τίποτα άλλο με την υγεία του» αναφέρει απογοητευμένος ο πατέρας της 11χρονης.

«Στην παραλία που πήγαμε είδα σακούλες, σκουπίδια και λύματα να επιπλέουν αλλά λάθος μου, δεν εκτίμησα σωστά την κατάσταση και η μικρή έκανε μπάνιο. Την πατήσαμε... φεύγοντας από τη παραλία είπαμε στις οικογένειες που ήταν εκεί μην μπείτε γιατί η θάλασσα βρωμάει, δυστυχώς δεν μας άκουσαν. Γιατί δεν μπαίνει ένας λιμενοφύλακας στο σημείο να αποτρέπει τον κόσμο από την βρώμικη παραλία;» διερωτάται ο άτυχος πατέρας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του σήμερα, μας είπε ότι κόλλησε και η 7χρονη αδελφή του 11χρονου κοριτσιού. Γεμίσαμε αντιβιώσεις, σαπούνια και κρέμες για τα παιδιά, θα κάνουμε υπομονή να περάσει, τα παιδιά όμως ταλαιπωρούνται πολύ, μας είπε ο πατέρας.

Δεύτερο περιστατικό με σταφυλόκοκκο συνέβη και στο παιδί ιδιοκτήτη προποτζίδικου στο Ηράκλειο. Πριν από μερικές μέρες κόλλησε και αυτό…





Κρούσματα στο Βενιζέλειο

Τα παραπάνω περιστατικά όμως δεν είναι τα μοναδικά. Μετά από έρευνα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου διαπιστώθηκε ότι την τελευταία εβδομάδα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα του σταφυλόκοκκου κατακόρυφα. Μόνο στη βάρδια του Σαββάτου πήγαν 18 κρούσματα, ενώ καθημερινά οι γιατροί βλέπουν πάνω από 5-6 κρούσματα.

Στην Αμμουδάρα

Αυξημένα είναι τα κρούσματα σταφυλόκοκκου και στην Αμμουδάρα. Τρεις φαρμακοποιοί μιλώντας στο ekriti.gr επιβεβαίωσαν την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες δέκα μέρες.

«Χθες μόνο εγώ είδα στην βάρδια μου επτά κρούσματα με σταφυλλόκκο, τους έδωσα αγωγή και τους είπα να προσέχουν να μην κολλήσουν και άλλους. Είναι πολύ μεταδοτικό βακτήριο που κολλάει από μολυσμένες θάλασσες, από πετσέτες και από την άμμο» αναφέρει η κα Ελένη, φαρμακοποιός στην Αμμουδάρα.

"Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί πάρα πολύ και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μπορεί να προέχρονται από το τελευταίο ατύχημα με τον βιολογικό στις Τρεις Βαγιές. Η θάλασσα αυτοκαθαρίζεται αλλά όταν το βακτήριο υπάρχει στην άμμο κόλλας από εκεί…" επισημαίνει η φαρμακοποιός.

Και εθιστά την προσοχή όλων στις όμορφες στιγμές στην θάλασσα… μην αποβούν μοιραίες!
ekriti

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.