Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΝΤΙΟ ΔΑΜΙΑΝΟ ΠΟΙΜΕΝΙΔΗ... ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙ...

Μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε έναν από τους πραγματικά μεγάλους Πόντιους, που αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ικμάδας του, τις εννι...





Μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε έναν από τους πραγματικά μεγάλους Πόντιους, που αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ικμάδας του, τις εννιά δεκαετίες της ζωής του, στην Ποντιακή Ιδέα, την οποία υπηρέτησε με απαράμιλλο πάθος, τιμιότητα και ιδεαλισμό.




Ενωτικός και ταυτόχρονα ανυποχώρητος από τις αρχές του ήταν εκ των στυλοβατών ενός από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της Ελλάδας, η ιστορία του οποίου καταγράφεται σε ένα από τα καλύτερα λευκώματα που έχουν εκδοθεί για σύλλογο στην Ελλάδα. Είναι ο Δαμιανός Ποιμενίδης, ο διαχρονικός πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πειραιά-Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ο μειζέτερος που ταξίδεψε χθες το απόγευμα για τους ουρανούς, αφήνοντας πίσω του μια δυνατή οικογένεια με αρχές και ήθος και ένα τεράστιο έργο στα ποντιακά πράγματα.

Η προσωπικότητά του και ο δρόμος που χάραξε σε αυτό που λέγεται Ποντιακή Ιδέα και Ποντιακό Ζήτημα θα παραμείνει φωτεινή σε όλους εμάς που τον γνωρίσαμε. Θα τιμούμε για πάντα τη μνήμη του. Το Pontos-news, που είχε την τιμή να το υποστηρίζει με πάθος, τον αποχαιρετά και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Σάββας Καλεντερίδης.

pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.