Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ! Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟ ΝΙΜΙΤΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!!!

Συνάντηση με τον απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για τις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και πρώην Γιουγκοσλαβι...







Συνάντηση με τον απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για τις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, θα έχει τη Δευτέρα 17 Ιουλίου στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Σκοπός να «ξεπαγώσει» η διαπραγματευτική προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ.




Η ανακοίνωση του ΟΗΕ

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας, το ραντεβού στις Βρυξέλλες έκαναν γνωστό τα Ηνωμένα Έθνη με γραπτή ανακοίνωση τους που έχει ως εξής:

«Μετά από πρόσκληση της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Προσωπικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα για τις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κ. Matthew Nimetz, έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με την Αυτού Εξοχότητα κ. Νίκο Κοτζιά, Υπουργό Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο, στις 17 Ιουλίου 2017. Σκοπός της συνάντησης, η οποία ακολουθεί την επίσκεψη του κ. Nimetz στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας νωρίτερα τον Ιούλιο, είναι να συζητηθούν τα επόμενα βήματα στις διαπραγματεύσεις που διαμεσολαβούν τα Ηνωμένη Έθνη με στόχο την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα του «ονόματος».

Ο Νίκος Κοτζιάς μια ημέρα αργότερα, στις 18 Ιουλίου, θα παρευρεθεί στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου.

Ο κ. Νίμιτς στις αρχές του μήνα είχε επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους στα Σκόπια, απ’ όπου προέβη στην εκτίμηση ότι τους επόμενους μήνες «δεν θα πρέπει να περιμένουμε δραματικές κινήσεις ή αλλαγές» γύρω από τη εκκρεμότητα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.