Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ! Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ!!

Η Γερμανία θα πρέπει να προετοιμαστεί για περαιτέρω επιθέσεις με δεδομένο τον αυξανόμενο αριθμό δυνητικών ισλαμιστών προειδοποίησαν...







Η Γερμανία θα πρέπει να προετοιμαστεί για περαιτέρω επιθέσεις με δεδομένο τον αυξανόμενο αριθμό δυνητικών ισλαμιστών προειδοποίησαν ανώτατοι αξιωματούχοι ασφαλείας, δεσμευόμενοι να εντείνουν τις προσπάθειες για να διώξουν, να καταδικάσουν και να απελάσουν υπόπτους.

Πέντε ισλαμιστικές επιθέσεις έπληξαν την Γερμανία το 2016, ανάμεσά τους και η τρομοκρατική επίθεση σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, με αποτέλεσμα 12 νεκρούς, ενώ επιπλέον επτά επιθέσεις απέτυχαν ή αποτράπησαν, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας αντικατασκοπίας (BfV) Χανς-Γκέοργκ Μάασεν.




«Πρέπει να αναμένουμε επιπλέον επιθέσεις από άτομα ή από τρομοκρατικές οργανώσεις», τόνισε ο Μάασεν, επικαλούμενος τα όλο και περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία και τις πάνω από 1.000 εκφράσεις ανησυχίας από το ευρύ κοινό για αυξανόμενους κινδύνους.

«Η ισλαμιστική τρομοκρατία είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η BfV και την θεωρούμε μια από τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζει η εσωτερική ασφάλεια της Γερμανίας», σημείωσε.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της BfV για το 2016, 24.400 ισλαμιστές βρίσκονταν στην Γερμανία, ανάμεσά τους 9.700 σαλαφιστές, με τον αριθμό αυτό να έχει αυξηθεί σε 10.100 φέτος. Ο συνολικός αριθμός περιλαμβάνει περίπου 10.000 μέλη του τουρκικού ισλαμιστικού κινήματος Μιλί Γκορούς.

Ο συνολικός αριθμός υπόπτων ισλαμιστών έχει μειωθεί από τον προηγούμενο χρόνο, αλλά όπως αναφέρεται, αυτό δεν σημαίνει ότι η απειλή έχει μειωθεί.

«Στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο», υπογραμμίζεται στην έκθεση, ενώ παράλληλα τονίζεται ότι εκατοντάδες «τζιχαντιστές» έχουν εισέλθει στην χώρα, ανάμεσα στους περισσότερους από ένα εκατομμύριο μετανάστες που έφτασαν στην Γερμανία τα τελευταία δύο χρόνια.

Εν συνόλω, οι αξιωματούχοι ασφαλείας παρακολουθούν περίπου 680 δυνητικές ισλαμιστικές απειλές, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν επιρροές από τη σαλαφιστική ιδεολογία, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

Όπως επισήμανε ο υπουργός , η Γερμανία έχει εντείνει δραματικά τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση του ισλαμιστικού φανατισμού, με έναν αριθμό ρεκόρ συλλήψεων, διώξεων και απελάσεων τα τελευταία χρόνια.

Ο Μάασεν δήλωσε πως εκτιμάται πως 930 άνθρωποι έχουν φύγει από την Γερμανία για να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία και το Ιράκ, εκ των οποίων περίπου το 20% είναι γυναίκες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις 145 από αυτούς έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τον ίδιο.

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.