Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ..!!!

Οργή και σοβαροί κλυδωνισμοί μαζί με φόβους για αντίποινα έχει προκαλέσει η άκρως διχαστική "ακτιβιστικού" τύπου αλλά ανεγκέ...







Οργή και σοβαροί κλυδωνισμοί μαζί με φόβους για αντίποινα έχει προκαλέσει η άκρως διχαστική "ακτιβιστικού" τύπου αλλά ανεγκέφαλη κίνηση της ομάδας «Αριστερή Κίνηση - Θέλουμεν Ομοσπονδία». Ομάδα νεαρών υπέστειλαν την ελληνική σημαία από τέσσερα ιστορικά σημεία της Λευκωσίας αντικαθιστώντας την με ένα πανί με την Κύπρο σε ροζ χρώμα, ενώ από κάτω 2 περιστέρια αφοδεύουν πάνω στην Ελληνική και Τουρκική Σημαία κρατώντας ένα πανό που φέρει το μήνυμα «Επανενωμένη Κύπρος»-«Birlesik Kibris»




Οι νεαροί δράστες-προβοκάτορες ανήρτησαν τα "επιτεύγματά" τους σε βίντεο στην ιστοσελίδα τους στο facebook ανήμερα της επετείου του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Εντούτοις όμως η ενέργειά τους δεν δείχνει να έχει αυθόρμητο χαρακτήρα, αντιθέτως αποτελεί "χτύπημα" με υψηλούς συμβολισμούς, καθώς επέλεξαν να υποστείλουν την ελληνική σημαία από τέσσερα σημεία με έντονση ιστορική και συναισθηματική αξία: To Φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς, το Παγκύπριο Γυμνάσιο, την Εκκλησία του Αγίου Αντωνίου και το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Σύμφωνα και με τα όσα είδαμε και διαβάσαμε στο Sigmalive.com σχετικά με τα παραπάνω "κατορθώματα", κάθε ένα από τα σημεία, συνοδεύεται στο βίντεο και με τα πιο κάτω μηνύματα:

Παγκύπριο Γυμνάσιο

Εκπαίδευση: Με εθνικές γιορτές, προσευχές και μια μονόπλευρη αφήγηση της ιστορίας από εθνικιστική σκοπιά καλλιεργεί για χρόνια την ιδέα ότι η Κύπρος υπάγεται αποκλειστικά στο ελληνικό έθνος

Φυλάκιο Εθνικής Φρουράς:

Εθνική Φρουρά: Yυπεύθυνη για την επέκταση της διακοινοτικής βίας και διενέργειας του ελληνικού πραξικοπήματος που προκάλεσε την τουρκική εισβολή . Υπεύθυνη για την καλλιέργεια εθνικιστικών και αντιτουρκικών αντιλήψεων στους νέους.

Εκκλησία Αγίου Λαζάρου - Εκκλησία της Κύπρου:

Αγνοεί επιδεικτικά ότι στην Κύπρο υπάρχει ανεξιθρησκεία. Επιβάλλεται τόσο στην παιδεία όσο και στην πολιτική προωθώντας το μίσος και τον εθνικισμό.

Άγαλμα Ελευθερίας

Η ελευθερία δεν συνδέεται με τα έθνη και τους εθνικισμούς. Ελευθερία σημαίνει το δικαίωμα στην ζωή χωρίς συρματομπλέγματα , στρατόπεδα και διαχωρισμούς. Ελευθερία στην Κύπρο σημαίνει επανένωση της χώρας και αυτή πρέπει πλέον να κτιστεί από τον καθένα μας στους δρόμους.

Στο τέλος τους σχετικού βίντεο που έχει μέχρι στιγμής 17 χιλιάδες θεάσεις, όλες οι ελληνικές σημαίες που κατέβηκαν μπαίνουν διπλωμένες σε ένα κουτί με παραλήπτη , όπως γράφει, τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.