Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΟΛΗ ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ... ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΝΕΚΡΟΤΟΜΗ ΣΤΗ ΣΟΡΟ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΔΗΜΟΤΑΚΗ

Φως στα αίτια θανάτου του αρχιφύλακα Αντώνη Δημοτάκη, που αγνοείτο από τις 25 Απριλίου και βρέθηκε νεκρός την προηγούμενη Κυριακή στον...




Φως στα αίτια θανάτου του αρχιφύλακα Αντώνη Δημοτάκη, που αγνοείτο από τις 25 Απριλίου και βρέθηκε νεκρός την προηγούμενη Κυριακή στον Υμηττό, έριξε η νεκροτομή.




Μετά τη νεκροψία της Κυριακής, οι ιατροδικαστές Αθηνών Νίκος Ντιλέρνια και Χριστίνα Τσάκωνα, κάνοντας τη νεκροτομή, εντόπισαν ένα μεγάλο τραύμα εξόδου στο πάνω μέρος του κρανίου, το οποίο επέφερε τον θάνατο. Αυτό το εύρημα δικαιολογεί βολή εξ επαφής από το στόμα με φορά προς τα πάνω.

Η προχωρημένη σήψη που διαπιστώθηκε συνάδει χρονικά με την ημέρα εξαφάνισης του 38χρονου αστυνομικού. Εντός της εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα από το δείγμα DNA που ελήφθη από τη μητέρα του, ώστε και τυπικά να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων αναμένονται μέχρι το τέλος του μήνα.

Πάντως, ενώ όλα «δείχνουν» αυτοκτονία, οι συγγενείς του άτυχου αστυνομικού, όπως αναφέρει το anikolouli.gr, ερευνούν και την εκδοχή της δολοφονίας.







Το χρονικό της εξαφάνισης

​Τα ίχνη του 38χρονου Κρητικού είχαν χαθεί το βράδυ της Τρίτης 25 Απριλίου. Το τελευταίο άτομο που τον είδε ήταν ο αδελφός του, που τον είχε επισκεφθεί στο σπίτι του στην Καισαριανή όπου έμενε μόνος του.

Την επόμενη μέρα, έπρεπε να παρουσιαστεί στη νέα του υπηρεσία, στην Άμεση Δράση, αλλά δεν εμφανίστηκε. Οι φίλοι του ανησύχησαν και σήμανε συναγερμός. Στο σπίτι του βρέθηκαν το κινητό του, τα κλειδιά του, ταυτότητα και πορτοφόλι. Η εξώπορτα, ενώ συνήθιζε να την κλειδώνει, βρέθηκε κλειστή αλλά ξεκλείδωτη.

Η αδελφή του Κατερίνα Δημοτάκη είχε βρεθεί στο στούντιο της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» και είχε απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την τύχη του να επικοινωνήσει με την εκπομπή ή με τις Αρχές.

Μέχρι την προηγούμενη Κυριακή, 9 Ιουλίου, οι έρευνες με ελικόπτερο, ομάδες της ΕΜΑΚ και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά στην περιοχή του Υμηττού, όπου συνήθιζε να αθλείται, δεν είχαν φέρει αποτέλεσμα. Ο Αντώνης Δημοτάκης υπηρετούσε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στην ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης).



Ο εντοπισμός της σορού

Το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, στην περιοχή Κυρα-Ελένη στον Υμηττό, η σορός του αστυνομικού.

Τη σορό εντόπισε περιπατητής δίπλα σε μονοπάτι που χρησιμοποιούν πεζοπόροι και ποδηλάτες. Δίπλα στον 38χρονο αρχιφύλακα Αντώνη Δημοτάκη βρέθηκε το υπηρεσιακό του όπλο. Αστυνομικοί της Ασφάλειας βρέθηκαν στο σημείο μαζί με ιατροδικαστή, ενώ μέλη της οικογένειάς του αναγνώρισαν τον νεαρό αστυνομικό.

Από την αυτοψία και τη νεκροψία που διενήργησε ο ιατροδικαστής προέκυψε ότι η σορός έφερε ένα μεγάλο τραύμα εξόδου στο πάνω μέρος του κρανίου, γεγονός που δικαιολογεί βολή εξ επαφής από το στόμα με φορά προς τα πάνω.



Πηγή: Βολή εξ επαφής από το στόμα: Τι έδειξε η νεκροτομή στη σορό του αστυνομικού Αντώνη Δημοτάκη | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.