Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΑΧΑΧΑ!!! ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.. «Η ΔΥΣΗ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΉΞ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ»...

«Δεν είναι δυνατόν να συγχωρέσουμε την προδοσία του πραξικοπήματος. Δυστυχώς, οι σύμμαχοι της Τουρκίας, ιδιαίτερα οι φίλοι μας στη Δ...






«Δεν είναι δυνατόν να συγχωρέσουμε την προδοσία του πραξικοπήματος. Δυστυχώς, οι σύμμαχοι της Τουρκίας, ιδιαίτερα οι φίλοι μας στη Δύση, δεν κατάφεραν να εκτιμήσουν τη σημασία του τι συνέβη», υπογραμμίζει ο τούρκος πρόεδρος




Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλεί τους ηγέτες της Δύσης να αποφασίσουν αν θα στηρίξουν τους «τρομοκράτες» ή τον τουρκικό λαό, σε άρθρο του στον «Guardian», ένα χρόνο μετά το πραξικόπημα που άλλαξε την εικόνα της Τουρκίας.

«Δεν είναι δυνατόν να συγχωρέσουμε την προδοσία του πραξικοπήματος. Δυστυχώς, οι σύμμαχοι της Τουρκίας, ιδιαίτερα οι φίλοι μας στη Δύση, δεν κατάφεραν να εκτιμήσουν τη σημασία του τι συνέβη. Αντί να εκφράσουν αλληλεγγύη στους συμπατριώτες μας, αρκετές δυτικές κυβερνήσεις και θεσμοί προτίμησαν να περιμένουν και να δουν πώς θα εξελιχθεί η κρίση. Η υποκρισία τους και τα διπλά στάνταρντ ενόχλησαν βαθιά τον τουρκικό λαό, που ρίσκαρε τα πάντα για να υπερασπιστεί την ελευθερία», γράφει ο Ερντογάν στο άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν σε άλλο άρθρο που έγραψε ο ίδιος και δημοσιεύεται στην αγγλόφωνη Σαμπάχ χαρακτηρίζει την 15η Ιουλίου μέρα «Αναγέννησης» της Τουρκίας και αντιδρά στις χώρες και τους οργανισμούς που θεωρεί ότι υποστηρίζουν τους υπεύθυνους του πραξικοπήματος και προθέτει: «Το πραξικόπημα μάς έδειξε τους πραγματικούς μας φίλους.»




«Η αντίσταση του τουρκικού λαού στο πραξικόπημα θα αποτελέσει ελπίδα και παράδειγμα για τους λαούς που αγαπούν την ελευθερία τους σε όλο τον κόσμο. Αλλά δυστυχώς σύμμαχοι της Τουρκίας και ειδικότερα οι φίλοι μας στη Δύση, απέτυχαν να κατανοήσουν ουσιαστικά τα όσα ζήσαμε. Κάποιες δυτικές κυβερνήσεις και φορείς, αντί να συμπαρασταθούν στον λαό μας που αντιστεκόταν στο πραξικόπημα, ακολούθησαν στρατηγική “αναμονής”» γράφει σε άλλο άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική Γκάρντιαν ο πρόεδρος της Τουρκίας και συνεχίζει : «Η διπροσωπία τους και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζουν έχουν ενοχλήσει βαθιά τον τουρκικό λαό...» Στο ίδιο άρθρο ο Ταγίπ Ερντογάν επιτίθεται στη Δύση λέγοντας ότι «οι σκληρές επικρίσεις για τις προσπάθειες εντοπισμού και απομάκρυνσης από τον κρατικό μηχανισμό των μελών της οργάνωσης του Γκιουλέν, προκαλούν ερωτηματικά για τη στήριξη της Δύσης στη Δημοκρατία και ασφάλεια της Τουρκίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.