Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΕ ΤΟΥΣ ΦΡΙΤΣΗΔΕΣ... ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΩΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!

Σαδιστικά καψόνια, σεξισμός και σεξουαλική παρενόχληση «τσαλακώνουν» την εικόνα της καλογυαλισμένης Bundeswehr στην Γερμανία. Οι «τε...




Σαδιστικά καψόνια, σεξισμός και σεξουαλική παρενόχληση «τσαλακώνουν» την εικόνα της καλογυαλισμένης Bundeswehr στην Γερμανία.

Οι «τελετές μύησης» είναι το «βρώμικο μυστικό» κάθε Στρατού που παύει να είναι μυστικό όταν… πιαστούν ή καταγγελθούν οι υπαίτιοι. Ταπείνωση, κακοποίηση, εξαναγκασμός σε εξευτελιστικές πράξεις, σεξουαλική παρενόχληση, ξυλοδαρμοί, ακόμη και βασανιστήρια στο πλαίσιο ενός «πνεύματος μονάδος» που δεν έχει καμμία σχέση με το πραγματικό esprit de corps σίγουρα δεν είναι κάτι καινούργιο, ούτε καν για τις καθώς πρέπει γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις (Bundeswehr) που συγκλονίζονται από μια σειρά σκανδάλων.





Ωστόσο, πέντε στρατιωτικοί που είχαν αποταχθεί για μια υπόθεση τελετουργικής μύησης και σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών στρατιωτών αλλά και ανδρών συναδέλφων τους, προσβάλλουν τώρα την απόφαση απόταξής τους και αντεπιτίθενται με αγωγές ζητώντας πλήρη αποκατάσταση.

Το κατηγορητήριο εναντίον τους περιελάμβανε τον εξαναγκασμό τεσσάρων γυναικών να χορεύουν σαν στρίπερς σε αυτοσχέδια μπάρα που στήθηκε στον κοιτώνα και άλλες εξευτελιστικές πράξεις, κάνοντας την υπουργό Άμυνας της χώρας Ούρσουλα φον ντερ Λάγιεν να χαρακτηρίσει όσα συνέβησαν «αποκρουστικά και αηδιαστικά».

Το πόρισμα-καταπέλτης της έρευνας που διεξήχθη στην βάση Pfullendorf έκανε λόγο για «σεξουαλική κακοποίηση και σαδιστικές πράξεις ως κοινή πρακτική» κατά την διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων.

Η «εκπαίδευση» περιελάμβανε ξεγύμνωμα και «απολύτως άσκοπες και με σαφώς σεξουαλικά κίνητρα ιατρικές εξετάσεις» από τις οποίες δεν γλύτωναν ούτε οι άρρενες νεοσύλλεκτοι.

Οι «δοκιμασίες μύησης» εκτελούντο ενώπιον αξιωματικών, οι παριστάμενοι έβγαζαν φωτογραφίες ισχυριζόμενοι ότι ήταν «μέρος της εκπαίδευσης» και το… γερό απόθεμα μπουκαλιών ‘σναπς’ που βρέθηκε σε φοριαμό επιβεβαίωσε ότι οι «παλιοί» το γλεντούσαν πίνοντας αλκοόλ κατά την διάρκεια του «σώου».

Ακόμη χειρότερα, μόνιμα στελέχη επιφορτισμένα με την επίβλεψη των δραστηριοτήτων στον στρατώνα θεωρούσαν τα περιστατικά αυτά «απολύτως φυσιολογικά» και μερικοί μάλιστα συμμετείχαν.

Το πόρισμα κατέληγε ότι η κατάσταση στο Pfullendorf κατεδείκνυε «σοβαρότατη έλλειψη διοίκησης, εκπαίδευσης, παιδείας και επίβλεψης».





Η ειρωνεία είναι ότι αυτά αποκαλύφθηκαν επειδή οι υπαίτιοι υποχρέωναν τα θύματά τους να συμπληρώνουν «έντυπα συναίνεσης» προκειμένου να την γλυτώσουν αν κάτι πάει στραβά…

Ο Διοικητής της βάσης μετατέθηκε αστραπιαία και οι εμπλεκόμενοι βρέθηκαν εκτός στρατεύματος.

Όμως την ώρα που οι αποταχθέντες κινούνται δικαστικά για την αποκατάστασή τους στην Bundeswehr, νέα στοιχεία δείχνουν ότι οι στρατιωτικοί εισαγγελείς προκάλεσαν την ακύρωση ορισμένων εκ των κατηγοριών ενώ άλλες καταρρίπτονται λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων!

Οι αγωγές που υπέβαλαν οι αποταχθέντες αναμένεται να ασκήσουν περαιτέρω πίεση στην υπουργό Άμυνας, η οποία μετά το σκάνδαλο των ακροδεξιών εξτρεμιστών στο στράτευμα δέχεται μύδρους για «κακοδιαχείριση και πολιτικοποίηση» της Bundeswehr τόσο από στρατιωτικούς όσο και από στελέχη της κυβέρνησης.

Ο Υποστράτηγος εν αποστρατεία Κρίστιαν Τρουλ κατηγορεί την υπουργό Άμυνας για «υπερβολή και πρόκληση ανησυχίας» στο στράτευμα ενώ μετά την αποκάλυψη του ακροδεξιού αξιωματικού που σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις σκοπεύοντας να επιρρίψει την ευθύνη σε Σύρους πρόσφυγες, η Ούρσουλα φον ντερ Λάγιεν είχε επικριθεί σφοδρότατα ότι «υποσκάπτει το ηθικό». http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.