Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΑΛΑΛΟΥΜ» ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ: Ο ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟ «ΓΡΑΨΕ – ΣΒΗΣΕ» ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η κατάσταση στην Παιδεία και ειδικότερα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι πλέον τραγελαφική, με τη λέξη «μύλος» να είναι ελάχιστη ως...








Η κατάσταση στην Παιδεία και ειδικότερα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι πλέον τραγελαφική, με τη λέξη «μύλος» να είναι ελάχιστη ως προς το να χαρακτηρίσει τους σχεδιασμούς του αρμόδιου Υπουργείου. Κι ενώ μέχρι πριν από μία εβδομάδα, ο γενικός γραμματέας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γεράσιμος Κουζέλης, παρουσίασε το νέο σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων αλλά και το Νέο Λύκειο, ξεκαθαρίζοντας πως «εισαγωγή στα πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις δεν γίνεται», ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, επιβεβαιώνει πλέον το αντίθετο.




«Το σημερινό καθεστώς των πανελλαδικών εξετάσεων θα είναι σύντομα παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου, σε συνέντευξή του στην «Αυγή» της Τρίτης (11/07/2017).

Ο ίδιος σημείωσε πως «σύντομα θα κατατεθεί πρόταση από πλευράς του υπουργείου, βάσει της οποίας, «από τη δομή του λυκείου και την ενίσχυση του εθνικού απολυτηρίου θα μπορούν οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

«Στόχος είναι η σχετική νομοθέτηση για την αρχιτεκτονική του νέου Λυκείου να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο, ώστε οι μαθητές της Α’ Λυκείου φέτος να γνωρίζουν πώς θα μπουν στα πανεπιστήμια σε τρία χρόνια», πρόσθεσε.

Ο κ. Γαβρόγλου, κατά τα λοιπά, στρέφει τα «βέλη» του εναντίον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά και το άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή», με το οποίο ζητούσε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση.

«Προκαλούν θλίψη οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη και ορισμένων κομμάτων, που ζητούν την απόσυρση το νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται “λουκέτα” μέσω της εξοντωτικής αξιολόγησης, ξαναζεσταίνοντας το αντιμεταρρυθμιστικό μέτωπο με Βενιζέλο, Διαμαντοπούλου και Ποτάμι», είπε.
Πάντως, πέρα από τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας είναι πλέον φανερή η σύγχυση που υπάρχει στο Υπουργείο για τη μορφή που θα λάβει η επερχόμενη νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, καθώς οι ανακοινώσεις και οι εξαγγελίες των αρμοδίων αλλάζουν με απίστευτη ταχύτητα, αναιρώντας η μία την άλλη.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.