Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ: ΤΙ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΟΜΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Την ανησυχία του για την απότομη αλλαγή του καιρού εξέφρασε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμ...





Την ανησυχία του για την απότομη αλλαγή του καιρού εξέφρασε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.


Ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έγραψε:





ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΦΟΔΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
Πλησιάζει ένα σύστημα τη χώρα μας, που προς το παρόν με ανησυχεί για τις καλλιέργειες των αγροτών, διότι κατά διαστήματα θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές, καταιγίδες ή και χαλαζοπτώσεις.
Μπορεί μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού οι καλλιέργειες να χρειάζονται νερό …αλλά, πολλές φορές, όταν οι καταιγίδες είναι τοπικά πολύ ισχυρές και συνοδεύονται και από χαλάζι, έχουν τελικά αρνητικά αποτελέσματα.
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ
Από το Σάββατο και από τη βόρεια Ελλάδα (Ήπειρος, Θεσσαλία, Μακεδονία) θα αρχίσει να επιδεινώνεται ο καιρός. Θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες -αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά- που μέχρι το βράδυ θα απασχολήσουν και πεδινές ή παραθαλάσσιες περιοχές.
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Πολύ γρήγορα οι καταιγίδες θα «κατηφορίσουν» νοτιότερα γεωγραφικά και θα πλήξουν μέσα στην Κυριακή και αρκετές από τις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και των Επτανήσων. Φαίνεται ότι σε πρώτη φάση δεν θα επηρεαστούν τα περισσότερα τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου, της ΑττικοΒοιωτίας, της Εύβοιας και των Σποράδων. Ειδικά στο Αιγαίο θα επικρατήσει ένας άλλος «καιρικός Θεός», αφού η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει.







Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕΡΑ

Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι βροχές, οι καταιγίδες και οι πιθανές χαλαζοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές των Επτανήσων, της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και του βόρειου και βορειοανατολικού Αιγαίου. Φοβάμαι πως σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και του βόρειου Αιγαίου τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά. Εξάλλου, στο εσωτερικό της λευκής καμπύλης, περικλείονται οι περιοχές που θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για να δεχτούν ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα.
Επίσης, στους χάρτες με τις θερμοκρασίες, στο εσωτερικό της λευκής καμπύλης περικλείονται οι περιοχές που σε πανελλαδικό επίπεδο θα σημειωθούν οι αντίστοιχες πιο υψηλές θερμοκρασίες.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ
Σταδιακά από την Τρίτη θα αρχίσει να βελτιώνεται ο καιρός, χωρίς να αποκλείεται να έχουν απομείνει κάποια «υπολείμματα» της κακοκαιρίας που μέχρι και το μεσημέρι να επηρεάσουν ορισμένες περιοχές. Από το μεσημέρι όμως της Τρίτης και στη συνέχεια φαίνεται ότι θα ομαλοποιηθεί καιρικά η κατάσταση στη χώρα μας.
Ακολουθούν χάρτες που μπορείτε να αντιληφθείτε τις περιοχές που θα «σαρώσουν» οι καταιγίδες αλλά και την εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με την εποχή.
Πράγματι, είχα πολλά χρόνια να δω μια τέτοια «ψυχρή εισβολή» μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού…


.crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.