Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΦΤΙΛΗΣΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ...!! ΦΑΡΣΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΕΔΟΥΣΑ» ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ!..

Φυσικά υπήρχαν και αναφορές όπως «Τα πλοκάμια της μέδουσας» ή «Το ένα πλοκάμι της μέδουσας χτύπησε τη Χαλκιδική» και άλλα παραπλήσ...







Φυσικά υπήρχαν και αναφορές όπως «Τα πλοκάμια της μέδουσας» ή «Το ένα πλοκάμι της μέδουσας χτύπησε τη Χαλκιδική» και άλλα παραπλήσια.




Το όνομα «Μέδουσα» είναι μια πολύ πετυχημένη φάρσα, που δείχνει την δύναμη του διαδικτύου και το μέγεθος της παραπληροφόρησης. Πως όμως ξεκίνησε αυτή η φάρσα;

Στην ομάδα του facebook «Ο κακός μας ο καιρός» που απαρτίζεται από χομπίστες «μετερεωλόγους», τα μέλη χιουμοριστικά αποφάσισαν να δώσουν όνομα στο καλοκαιρινό κύμα κακοκαιρίας. Στο «τραπέζι¨της χιουμοριστικής συζήτησης έπεσαν διάφορα ονόματα όπως, ¨Αγλαΐα, Αριάδνη, Νηρηίδα, Τσούχτρα, Κρυσταλία λίμνη και Pamela Aderson».








Επικράτησε το «Μέδουσα» και ο νονός το μετέφερε στο blog του, το northmeteo.gr. Από εκεί τη σκυτάλη πήραν οι αναδημοσιεύσεις από blog και ενημερωτικές σελίδες, με αποτέλεσμα η φάρσα να φτάσει στους επαγγελματίες της ενημέρωσης, τα κανάλια της χώρας, ακόμη και στην κρατική τηλεόραση.


Τα μέλη της ομάδας το διασκέδασαν, αλλά παράλληλα προβληματίστηκαν για το μεγάλο πρόβλημα της διάδοσης χωρίς κανένα έλεγχο.
















Με αυτό τον τρόπο ένα όνομα που δόθηκε από τα μέλη μιας ομάδας του facebook που αστειεύτηκαν μεταξύ τους, έφτασε να γίνει επίσημο όνομα καταιγίδας (λες και είναι κάποια τροπική καταιγίδα ή τυφώνας) μέχρι και την κρατική τηλεόραση. Ένα χαρακτηριστικό παράδηγμα που δείχνει το μεγάλο πρόβλημα της παραπληροφόρησης και της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής δημοσιευμάτων.

Περιμένουμε να δούμε τον καύσωνα με όνομα «Καψούρας» και την χιονοθύελλα «Αφρούλα». Όλα είναι πιθανά σε αυτή τη χώρα.

http://ellinikahoaxes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.