Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

603 ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ, 700 ΔΙΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ!

Ενώ ο Λευκός Οίκος στον προϋπολογισμό που κατέθεσε είχε ζητήσει 603 δισεκατομμύρια δολάρια για την άμυνα, έρχεται η Βουλή των Α...











Ενώ ο Λευκός Οίκος στον προϋπολογισμό που κατέθεσε είχε ζητήσει 603 δισεκατομμύρια δολάρια για την άμυνα, έρχεται η Βουλή των Αντιπροσώπων να περάσει τον νόμο που διέπει συνολικά τις δαπάνες για την εθνική άμυνα (NDAA: National Defense Authorization Act), να εγκρίνουν μέχρι και 695,5 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2018!





Ίσως να τους έπεισε η κατάθεση του υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάτις, ο οποίος είχε απευθύνει έκκληση, καταθέτοντας ενώπιον αρμόδιας επιτροπής, για «μη περαιτέρω μείωση» των δαπανών, καθώς ο «αυτόματος κόφτης», το περίφημο «sequestration», είχε αρχίσει να επηρεάζει σε πολλαπλά επίπεδα την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων!

Οι βουλευτές ψήφισαν το NDAA με 344 ψήφους υπέρ και μόλις 81 εναντίον, με τον νόμο να επιτρέπει δαπάνες 621,5 δισεκατομμυρίων για τον βασικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου και τα πυρηνικά προγράμματα του υπουργείου Ενέργειας, αλλά και 75 δισεκατομμύρια «πολεμικό προϋπολογισμό», για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό (OCO: Overseas Contingency Operations).

Παραμένουν ωστόσο κάποια προβλήματα που θα ρέπει να διευθετηθούν, όπως για παράδειγμα ο νόμος που αφορά τον έλεγχο του προϋπολογισμού του κράτους και ψηφίστηκε το 2011 (BCA: Budget Control Act), ο οποίος ορίζει ότι ο προϋπολογισμός του Πενταγώνου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 549 δισεκατομμύρια δολάρια, οπότε είτε θα πρέπει να αυξήσουν τα όρια, που είναι και το πιθανότερο, είτε να καταργήσουν τον νόμο με κάποιον νεότερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.