Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ, ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΦΤΗΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ» ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ 4 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αστυνομίας προκειμένου να διαλευκάνει πλήρως την ταυτότητα αλλά και την δράση των τεσσάρων επικίνδυνω...






Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αστυνομίας προκειμένου να διαλευκάνει πλήρως την ταυτότητα αλλά και την δράση των τεσσάρων επικίνδυνων που συνελήφθησαν μετά την ληστεία σε βενζινάδικο.





Η σύλληψή τους, μέσα σε λίγες ώρες καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα στη δράση της αστυνομίας αλλά και την αυταπάρνηση των δεκάδων αστυνομικών που μετείχαν σε μία επιχείρηση δύσκολη και με πολλούς κινδύνους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον οι δύο από τους τέσσερις, είχαν έρθει και πάλι στην Ελλάδα πριν από μερικές ημέρες. Μάλιστα αναζήτησαν εργασία σε χωριό των Ιωαννίνων, έμειναν για δύο εικοσιτετράωρα περίπου και έφυγαν.

Και δω αναδεικνύεται πλέον η ευθύνη της κοινωνίας. Η ευθύνη των κατοίκων των χωριών της μεθορίου και γενικότερα της περιοχής, οι οποίοι συχνά και με ευκολία, εμπιστεύονται αλλοδαπούς και είναι έτοιμοι να τους δώσουν κάποια μεροκάματα.




Μεροκάματα με χαμηλότερο κόστος και χωρίς ασφάλιση...

Αυτό το μικρό οικονομικό όφελος όμως, μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες..

Η κατάσταση δεν είναι εκείνη που πολλοί μπορεί να θυμούνται από τις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα. Τότε που οι μετανάστες, παράνομοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, αναζητήσουν κατά κύριο λόγο, ένα μεροκάματο και μια ευκαιρία για καλύτερη ζωή...

Σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Η ίδια η Αλβανία είναι διαφορετική. Όσοι έρχονται παράνομα στην χώρα, δεν είναι βέβαιο ότι αναζητούν ένα μεροκάματο, άλλωστε αυτό θα μπορούσαν να το έχουν ακολουθώντας τη νόμιμη οδό.

Η ευθύνη λοιπόν είναι μεγάλη... Για λόγους δικής προστασίας και ασφάλειας, αλλά και για λόγους ασφάλειας της περιοχής, οφείλουν να μην εμπιστεύονται εύκολα και κυρίως οφείλουν να ενημερώνουν τις αρχές για κάθε ύποπτη κίνηση.

epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.