Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ: ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΩΩΣΕ ΜΕ 3-2 ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΑ ΦΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ!..

Αθώος κρίθηκε με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Τάσος Θεοφίλου, ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθει...






Αθώος κρίθηκε με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Τάσος Θεοφίλου, ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών για την υπόθεση της ληστείας στην Πάρο, σε υποκατάστημα της Alpha Bank, κατά την οποία είχε τραυματιστεί θανάσιμα ένας πολίτης.




To δευτεροβάθμιο δικαστήριο, έκρινε τον κατηγορούμενο αθώο κατά πλειοψηφία (3-2) για το σύνολο των κατηγοριών και συγκεκριμένα για συγκρότηση και ένταξη τρομοκρατικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κατασκευή - προμήθεια - κατοχή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη κατοχή όπλων κ.α.

Αντίθετα, ένα μέλος του δικαστηρίου που μειοψήφησε είχε την άποψη πως ο κατηγορούμενος θα πρέπει να κριθεί ένοχος για τις πράξεις της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας, της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και τη πλαστογραφίας. Ένα δεύτερο μέλος της έδρας είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος θα πρέπει να καταδικαστεί για όλα τα αδικήματα που του αποδόθηκαν.

Όσοι υποστηρικτές του Τ. Θεοφίλου βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασαν σε συνθήματα, χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς. Να σημειωθεί ότι η εισαγγελική πρόταση ήταν να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για όλες τις κατηγορίες, ακόμα και για εκείνες που είχε αθωωθεί πρωτοδίκως, δηλαδή για τις αξιόποινες πράξεις που σχετίζονται με ένταξη και συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η εισαγγελέας του δικαστηρίου είχε υποστηρίξει στην αγόρευσή της, πως ο Τάσος Θεοφίλου υπήρξε μέλος της οργάνωσης και προχώρησε με άγνωστους -για τη Δικαιοσύνη- συνεργούς στη ληστεία της τράπεζας, με απολογισμό έναν νεκρό.




Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο δικαστήριο δήλωσε «αναρχικός» και υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Η μόνη φορά που βρέθηκα κοντά σε όπλο, ήταν όταν μου το έβαλαν στον κρόταφο στη σύλληψή μου. Δεν διέπραξα κανένα από τα αδικήματα που με κατηγορούν. Διέπραξα ένα αδίκημα το οποίο περικλείει όλα τα αδικήματα, είμαι αναρχικός».

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι συνήγοροι του Τάσου Θεοφίλου, Κώστας Παπαδάκης, Άννυ Παπαρούσσου και Σπύρος Φυτράκης, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι η «πανηγυρική αθώωση» του εντολέα τους «αποτελεί θριαμβευτική νίκη μέσα σε μία γκρίζα πολιτική συγκυρία που απαλλάσσει συστηματικά τους κατασταλτικούς μηχανισμούς από κάθε αναστολή να αυθαιρετούν και να στήνουν σκευωρίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.