Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!!! ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΑΠΟ 18 - 30 ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) αναφέρει ότι οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (S...








Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) αναφέρει ότι οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες ευρύτατη επιστράτευση στα εδάφη που ελέγχουν στη βόρεια Συρία – Ροζάβα συριακό Κουρδιστάν.







Η επιστράτευση πραγματοποιείται από τις τοπικές αυτοδιοικητικές Αρχές που έχουν εγκαθιδρυθεί στις αυτόνομες περιοχές της βόρειας Συρίας.

Η επιστράτευση γίνεται σε άνδρες ηλικίας μεταξύ 18-30 ετών, ανεξαρτήτως τόπου καταγωγής και εθνικότητας, ενώ λέγεται ότι επιστρατεύονται και εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές της Συρίας, σύμφωνα με την OCHA. «Εκατοντάδες νεαροί άνδρες αναφέρεται ότι στρατολογήθηκαν τις τελευταίες ημέρες».

Αυτό που εμείς θεωρούμε αυτονόητο στη χώρα μας, ότι δηλαδή εάν υπάρξει πολεμική απειλή θα απαντήσουμε με καθολική επιστράτευση, δεν υπάρχει στην κουλτούρα των αραβικών λαών.

Τους είναι πιο κοντά στις συνήθειές τους να σχηματίζουν παραστρατιωτικές ομάδες, «καπετανάτα», για να πολεμάνε στο πλευρό της κυβέρνησης ή ένοπλες ισλαμιστικές συμμορίες για να ανατρέψουν την κυβέρνηση.





Η κυβέρνηση της Συρίας, παρά το γεγονός ότι πολεμά τους τζιχαντιστές από το 2011, δεν έχει προχωρήσει σε καθολική επιστράτευση. Κι αυτό επειδή φοβάται ότι μοιράζοντας όπλα σε εκατοντάδες χιλιάδες νεοσύλλεκτους θα χάσει τον έλεγχό τους.

Το βλέπετε εξάλλου σε φωτογραφίες και βίντεο από τη Συρία (αλλά και το Ιράκ) ότι ενώ η χώρα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, στις πόλεις κυκλοφορούν άνδρες σε στρατεύσιμη ηλικία ως «πολίτες».

Οι Κούρδοι και οι Άραβες σύμμαχοί τους, που προσπαθούν να δημιουργήσουν στη βόρεια Συρία μια επικράτεια κοσμική με αμεσοδημοκρατικό πολίτευμα, παραδειγματίζονται από τις δυτικές χώρες και άρχισαν να επιστρατεύουν εκείνους που είναι σε ηλικία στρατιώτη.

Μια απόφαση κόντρα στην κουλτούρα μεγάλου μέρους του πληθυσμού, που θεωρεί τη στρατιωτική θητεία εθελοντική και όχι υποχρέωση προς τους συμπατριώτες. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι παράλογο να μάχονται ενάντια στους τζιχαντιστές και τους Τούρκους εισβολείς μόνο εθελοντές ενώ άλλοι, που είναι σε κατάλληλη ηλικία για να πολεμήσουν, να κρύβονται ανάμεσα στα γυναικόπαιδα ως πρόσφυγες ή πολίτες.

Και ενώ η επιστράτευση αυτή γίνεται για να συντριβούν οι τζιχαντιστές, βγαίνουν οι δήθεν «ευαίσθητοι» του ΟΗΕ και την αναφέρουν ως κάτι όχι σωστό. Λάθος είναι, λέμε εμείς, να καίγεται η πατρίδα σου και να κρύβεσαι πίσω από τα γυναικόπαιδα. Τουλάχιστον αυτό διδάσκει ο ελληνικός πολιτισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.