Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

SKY STRIKER!!! ΑΠΙΘΑΝΟ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ

Ένα νέο, «περιφερόμενο» (loitering) πυρομαχικό ηλεκτρο-οπτικής καθοδήγησης και μεγάλης ακριβείας με την ονομασία SkyStriker παρουσί...







Ένα νέο, «περιφερόμενο» (loitering) πυρομαχικό ηλεκτρο-οπτικής καθοδήγησης και μεγάλης ακριβείας με την ονομασία SkyStriker παρουσίασε η ισραηλινή Elbit Systems κατά τη διάρκεια της διεθνούς αεροπορικής έκθεσης Paris Air Show 2017. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση Τύπου το SkyStriker έχει σχεδιαστεί για να υπηρετεί σε επίπεδο σώματος στρατού, για την αναζήτηση, τον εντοπισμό και την προσβολή ποικιλίας μαλακών στόχων.



Ειδικότερα το SkyStriker έχει τη δυνατότητα εντοπισμού, εγκλωβισμού και προσβολής με μεγάλη ακρίβεια στόχων υποδεικνυόμενων από τον χειριστή. Επιπρόσθετα, λόγω του συστήματος ηλεκτρικής προώθησης που διαθέτει το πυρομαχικό διαθέτει χαμηλό ακουστικό ίχνος με αποτέλεσμα να μπορεί να εκτελεί χαμηλού ύψους κεκαλυμμένες επιχειρήσεις.

Άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι η ταχύτητα του που επιτρέπει την κάλυψη αποστάσεων δεκάδων χιλιομέτρων σε χρόνο λίγων λεπτών. Μόλις το πυρομαχικό αφιχθεί στην περιοχή ενδιαφέροντος τότε αρχίζει την περιφορά του και τη διαδικασία εμπλοκής στόχου για χρονικό διάστημα μέχρι δύο ωρών.







Κατά την κατασκευάστρια, το SkyStriker παρέχει δυνατότητα ταχείας ανάπτυξης και ευκολία χρήσης στο πεδίο και επιτρέπει στις φίλιες δυνάμεις τον εντοπισμό και αναγνώριση εχθρικού στόχου πριν την προσβολή του με ακρίβεια. Καθώς είναι τηλεχειριζόμενο μειώνει την πιθανότητα αποκάλυψης ή έκθεσης σε εχθρικά πυρά του χειριστή που το κατευθύνει στον στόχο.





Επίσης, θα πρέπει να αναφερθεί ότι το SkyStriker εκτός της υψηλής ακρίβειας, της μεγάλης εμβέλειας και του αξιοσημείωτου χρόνου περιφοράς λόγω της δυνατότητας μεταφοράς οπλικού φορτίου βάρους μέχρι 10 κιλά, παρουσιάζει υψηλή φονικότητα. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η ευελιξία στη χρήση που χαρακτηρίζει το SkyStriker.

Ο χειριστής έχει δυνατότητα να επιλέξει οποιοδήποτε στόχο, από οποιαδήποτε διεύθυνση και γωνία προσβολής (μικρή έως μεγάλη), να εγκαταλείψει την προσβολή επιλεγέντος στόχου έως και δύο δευτερόλεπτα πριν την προσβολή, την επανάληψη προσβολής επιλεγέντος στόχου και στην περίπτωση μη εύρεσης στόχου ή μη εξουσιοδότησης για την προσβολή του, την ασφαλή επιστροφή του πυρομαχικού. defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.