Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΑ «ΧΝΑΡΙΑ» ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ: ΑΠΟ «ΚΟΣΚΙΝΟ» OI ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

Όταν στη Βουλή κόβεται ο άρτος (συντάξεις, αφορολόγητο, κ.α.), τότε προκρίνεται το θέαμα... Και στην περίπτωση του Γιάννου Παπαντ...

Στα «χνάρια» του Τσοχατζόπουλου ο Γιάννος






Όταν στη Βουλή κόβεται ο άρτος (συντάξεις, αφορολόγητο, κ.α.), τότε προκρίνεται το θέαμα...




Και στην περίπτωση του Γιάννου Παπαντωνίου όλα δείχνουν ότι ο δικαστικός ιστός που υφαίνεται με ραγδαίους ρυθμούς γύρω από τον πρώην υπουργό μπορεί να προσφέρει εικόνες αντίστοιχες με εκείνες της άνοιξης του 2012, όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος οδηγείτο με χειροπέδες στον Κορυδαλλό.
Από τον περασμένο Φεβρουάριο οι εξελίξεις στη δικαστική έρευνα για τις «σκοτεινές» οικονομικές δοσοληψίες του ζεύγους Παπαντωνίου, έχουν λάβει νέα τροπή και οι αποκαλύψεις παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον κ. Παπαντωνίου ξεκίνησε με το έγγραφο που έφτασε από τις Ελβετικές Αρχές στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και αποκάλυπτε την ύπαρξη δύο λογαριασμών στην UBS κι έναν ακόμα συνδεδεμένο με ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Το αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλαν αμέσως οι εισαγγελείς προς την Ελβετία ζητούσε το άνοιγμα αυτών. Όμως ο πρώην υπουργός, αν και με κάθε ευκαιρία επισημαίνει ότι ουδέν μεμπτό έχει διαπράξει, φαίνεται πως ξεκίνησε τη νομική διαδικασία μπλοκάροντας, σύμφωνα με πληροφορίες, την αποκάλυψη των στοιχείων.

Αντίστοιχες σπασμωδικές κινήσεις είχε κάνει και ο Άκης Τσοχατζόπουλος.




Παράλληλα, όμως, οι ελληνικές δικαστικές αρχές άρχισαν να κλείνουν με καταιγιστικούς ρυθμούς «εκκρεμότητες» χρόνων γύρω από τον κ. Παπαντωνίου.
Δικογραφίες με εξοπλιστικά που υπεγράφησαν επί υπουργίας του στο Εθνικής Άμυνας και οι οποίες είχαν «βαλτώσει» χρόνια στα εισαγγελικά γραφεία, άρχισαν να «σκάνε» η μία μετά την άλλη.

Δίωξη για ξέπλυμα και δωροδοκία στα Leopard, τη σύμβαση «μαμούθ» των 1,7 δισ. ευρώ, συμπληρωματική δίωξη επίσης για ξέπλυμα στην υπόθεση των φρεγατών τύπου S, δίωξη στον ίδιο και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου, για τα ακίνητα που απέκτησε το ζεύγος και επιπλέον νέα έρευνα για την πώληση της πολυτελούς κατοικίας τους στη Σύρο το 2016.

Μία αγοραπωλησία που κατά τους εισαγγελείς είναι ύποπτη για εικονικότητα, ενώ διερευνάται και το πώς έλαβε φορολογική ενημερότητα, ενώ είχε εκκρεμότητες με την εφορία.

Από μέρα σε μέρα δε αναμένεται και το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που θα απαντά στο εισαγγελικό αίτημα περί απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του ζεύγους Παπαντωνίου.

Εκτός, όμως, από τα μέτωπα που έχει ανοίξει ο άλλοτε και «τσάρος» της Οικονομίας με τη Δικαιοσύνη, στη Βουλή προχωρά επίσης με γοργούς ρυθμούς η Προανακριτική που έχει συσταθεί και διερευνά τα «πεπραγμένα» του.
Στις 28 Ιουνίου, εκτός απροόπτου, θα έχει έτοιμο το πόρισμά της για την περαιτέρω τύχη του κ. Παπαντωνίου.

Όπως, λοιπόν, όλα δείχνουν ο μήνας που διανύουμε θα είναι καθοριστικός, όχι μόνο για το κλείσιμο της αξιολόγησης...

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.