Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

MAG-7 Η ΠΙΟ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΕΥΡΕΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ - ΒΙΝΤΕΟ -

Το MAG-7 είναι ένα επαναληπτικό λειόκαννο όπλο που κατασκευάζεται από την TechnoArms PTY στη Νότια Αφρική από το 1995. Το ...







Το MAG-7 είναι ένα επαναληπτικό λειόκαννο όπλο που κατασκευάζεται από την TechnoArms PTY στη Νότια Αφρική από το 1995.






Το MAG-7 αναπτύχθηκε ως όπλο (CQB) για μικρές αποστάσεις, και συνδυάζει τις πτυχές ενός συνεπτυγμένου υποπολυβόλου και ενός pump-action λειόκαννου όπλου. Ο σχεδιασμός ενσωματώνει μια 5-φυσιγγίων γεμιστήρα που τοποθετείται εντός της πιστολοειδής λαβής. Αυτό, μαζί με την έρευνα που δείχνει ότι τα τυποποιημένα 12 gauge φυσίγγια παρέχουν περισσότερο από το επαρκή «stopping power» στις κοντινές αποστάσεις για τις οποίες το όπλο σχεδιάστηκε, οδήγησαν στη χρήση ενός ειδικού φυσιγγίου 12 gauge διαμετρήματος 2,36 ιντσών (60 mm) σε μήκος. Η χρήση του MAG-7 με αυτά τα φυσίγγια δίδει ένα αποτελεσματικό βεληνεκές στις 45 γυάρδες (41,1 m), αν και έχουν αποδεδειγμένη θνησιμότητα έως τις 90 γυάρδες (82 m). Το MAG-7 διαθέτει επίσης ένα αποσπώμενο, πτυσσόμενο μεταλλικό κοντάκι.


Υπήρχαν δύο μοντέλα αρχικά κατασκευαστεί, το πρωτότυπο MAG-7, και το μοντέλο για την πολιτική αγορά, το οποίο ονομάζεται MAG-7 M1, το οποίο διαθέτει μεγαλύτερη κάννη και σταθερό ξύλινο κοντάκιο για να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του νόμου στις ΗΠΑ αλλά και σε πολλές χώρες εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Στην αρχική ιδέα και στη διαμόρφωση η οποία δεν επιτρέπεται από το νόμο, ωστόσο, είναι ένα εξαιρετικά συνεπτυγμένο, δυνατό όπλο για μάχες CQB και αμυντική χρήση.







Αν και η ιδέα του σχεδιασμού ήταν προσανατολισμένη προς την κατεύθυνση της επιβολής του νόμου και των στρατών για μάχες σε μικρές αποστάσεις, υπήρξε ανεπαρκής ζήτηση για το όπλο που οφείλεται σε κάποια προβληματικά ζητήματα σχεδιασμού. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού ήταν ο μοχλός ασφαλείας στην αριστερή πλευρά του κορμού, πάνω από την πιστολοειδή λαβή. Η ενεργοποίηση του μοχλού αυτού δεν είναι δυνατή χωρίς την αφαίρεση του αριστερού βραχίονα από την αντλία, και είναι δύσκολο αν ο χρήστης φοράει γάντια. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει για το κουμπί κλειδώματος ολίσθησης. Τα προβλήματα αυτά εντοπίζονται κυρίως στα πρώτα μοντέλα που εξάγονται προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η εταιρεία εστίασε την προσοχή της στη συνέχεια σε αυτά τα θέματα και λύθηκαν με τη μείωση της αντίστασης του μοχλού ασφάλειας και με παράκαμψη του κουμπιού κλειδώματος ολίσθησης. Ο χρήστης μπορεί να λειτουργήσει πλέον και τους δύο μοχλούς αποτελεσματικά και εύκολα, χωρίς να παίρνει το αριστερό χέρι μακριά από την αντλία. Ένα άλλο ζήτημα που μαστίζει το MAG-7 είναι το βάρος πίεσης 7.7 Kgf της σκανδάλης.





Τα πρότυπα διαμετρήματος 12 × 60 mm φυσίγγια είναι δύσκολο να τα προμηθευτούν οι χρήστες, όμως τα φυσίγγια "Mini-Shells" από την Εταιρεία Πυρομαχικών Aguila από το Μεξικό μπορεί να αντικαταστήσουν τα πρότυπα διαμετρήματος 12 × 60 φυσίγγια , αλλά δεν θα λειτουργήσουν 100% με το γεμιστήρα του MAG-7. Τρία φυσίγγια συνήθως μπορούν να φορτωθούν και να τροφοδοτηθούν με κάποια αξιοπιστία. Τα πρότυπα διαμετρήματος 12 gauge φυσίγγια μπορεί επίσης να τροποποιηθούν για να συμμορφωθούν με την απαίτηση του θαλάμου των 60 mm. Η TechnoArms επίσης, έχει αποθέματα αυτά τα φυσίγγια, το νούμερο 5, ΑΑΑ, SSG και φυσίγγια από καουτσούκ.


guns-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.