Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ Η GAY-ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΔΑΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ!..

Mεταφέρουμε από την εφημερίδα "Μακεδονία": Υπαίθρια πάρτι, συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, φόρουμ και φυσικά την καθιερ...







Mεταφέρουμε από την εφημερίδα "Μακεδονία":

Υπαίθρια πάρτι, συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, φόρουμ και φυσικά την καθιερωμένη “Πορεία Υπερηφάνειας” περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων το 6ο Thessaloniki Pride, το οποίο αρχίζει σήμερα και κορυφώνεται το Σάββατο 17 Ιουνίου.

Ο Γιάννης Μπουτάρης υπογράμμισε ότι η παρέλαση που διοργανώνεται κάθε χρόνο με την ευκαιρία του Thessaloniki Pride συνιστά δημόσια δήλωση διεκδίκησης δικαιωμάτων. Η φετινή “Πορεία Υπερηφάνειας” θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα του Σαββάτου με αφετηρία την πλατεία Λευκού Πύργου.




“Ακούμε πράγματι και φωνές ενάντια στις παρελάσεις. Άλλοι είναι αντίθετοι στις στρατιωτικές, άλλοι στις μαθητικές παρελάσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Να αλλάξει ρότα η εκκλησία

Ο Γιάννης Μπουτάρης κάλεσε την εκκλησία να αλλάξει ρότα στο θέμα, λέγοντας ότι η εκκλησία είναι ξεκάθαρα αντίθετη, ενώ ο πρώτος που κήρυξε την αγάπη ήταν ο ίδιος ο Χριστός. “Δεν υπάρχει αποδοχή χωρίς αγάπη”, τόνισε, εκφράζοντας ωστόσο την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει σύντομα καθολική αποδοχή των δικαιωμάτων και της διαφορετικότητας.

“Για λόγους αρχής το θέμα αυτό ουδέποτε απασχόλησε την ‘Πρωτοβουλία’. Για εμάς η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι αυτονόητη και δεδομένη. Είναι τρόπος ζωής”, πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας σημείωσε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι αγώνες στην κατεύθυνση της αποδοχής της διαφορετικότητας και κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να πλαισιώσουν και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Thessaloniki Pride.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η εκκλησία φαίνεται να έχει κάνει ένα βήμα πίσω, καθώς απουσιάζουν πλέον οι οξείες αντιδράσεις παλαιότερων ετών, αλλά συντηρητικοί φορείς επιδιώκουν να αμαυρώσουν τη διοργάνωση μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες που δεν έχουν καμία σχέση με το Pride της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Πέγκας πάντως με αφορμή τη διεξαγωγή πριν από λίγες ημέρες ενός αυτο-οργανωμένου Pride, που λειτούργησε αποκομμένα από την επικείμενη μεγάλη διοργάνωση, εξέφρασε την άποψη ότι, όταν υπάρχει ενότητα, τότε το μήνυμα είναι πιο ισχυρό. Στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων απέδωσε αυτήν την κίνηση σε πολιτικές αναφορές. Από την πλευρά του ωστόσο ο εκπρόσωπος Τύπου του Thessaloniki Pride Θάνος Βλαχογιάννης διατύπωσε τη γνώμη ότι με την οργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων το μήνυμα ισχυροποιείται και δεν αποδυναμώνεται.




Γιορτή αγάπης και αποδοχής

Ο Θάνος Βλαχογιάννης αναφέρθηκε στο Thessaloniki Pride ως μία γιορτή για την αγάπη και την αποδοχή. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που παρουσίασε το φεστιβάλ ανοίγει σήμερα με ένα υπαίθριο πάρτι στη Ζεύξιδος και συνεχίζεται με δύο προβολές, μία βιβλιοπαρουσίαση και τέσσερις καλλιτεχνικές εκθέσεις την επόμενη ημέρα. “Η Παρασκευή περιλαμβάνει τα καθιερωμένα Pride Forum στο δημαρχείο και Street Party στην πλατεία Χρηματιστηρίου, ενώ το Σάββατο το φεστιβάλ μεταφέρεται στο Λευκό Πύργο από τις 12 το μεσημέρι”, πρόσθεσε.

Από το Λευκό Πύργο θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα και η μεγάλη παρέλαση, η οποία θα καταλήξει στο ίδιο σημείο δύο ώρες αργότερα. Στις 9.30 το βράδυ στην πλατεία Λευκού Πύργου θα αρχίσει η μεγάλη συναυλία, με την οποία θα πέσει η αυλαία της φετινής διοργάνωσης.

Πέρυσι στις εκδηλώσεις του Pride υπολογίζεται ότι είχαν συμμετάσχει περισσότεροι από 15.000 πολίτες όλων των ηλικιών όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες.

Φαβορί για το Europride 2020

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο κ. Βλαχογιάννης, η Θεσσαλονίκη εμφανίζεται ως φαβορί για την ανάληψη της διοργάνωσης του EuroPride 2020. Πρόκειται για το κεντρικό Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Ευρώπης, που πραγματοποιείται από το 1992 κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη.

Η Θεσσαλονίκη διαγωνίζεται απέναντι στις Βρυξέλλες, στο Αμβούργο και στο Μπέργκεν της Νορβηγίας. Η τελική απόφαση για την πόλη που θα αναλάβει το EuroPride 2020 θα ληφθεί έπειτα από ψηφοφορία της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Διοργανωτών Ρride (EPOA) στην ετήσια συνέλευσή της το Σεπτέμβριο του 2017 στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Thessaloniki Pride “η διοργάνωση ενός EuroPride στην Ελλάδα μπορεί να προσφέρει πολλά στην ελληνική LGBTI κοινότητα, καθώς θα προβάλει τα αιτήματά της σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα χρησιμεύσει ως μοχλός πίεσης για την εκπλήρωση αυτών. Παράλληλα θα δώσει φωνή σε κοινότητες από γειτονικές χώρες των οποίων τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται σε κίνδυνο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.