Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΜΑΪΚ ΣΠΑΝΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ CEO ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ COCA-COLA ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΑΚΕΛ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!..

Ο Μάικ Σπανός την περίοδο της οικονομικής κρίσης είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ του μνημονίου και των εισηγήσεων της Τρόικας την οποία χα...







Ο Μάικ Σπανός την περίοδο της οικονομικής κρίσης είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ του μνημονίου και των εισηγήσεων της Τρόικας την οποία χαρακτήρισε ως ομάδα ναυαγοσωστών της Κυπριακής οικονομίας

Τον επιχειρηματία Μάικ Σπανό επέλεξε πριν από λίγο η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κύπρου) ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εκλογές του Φεβρουαρίου του 2018. Η πρόταση για την επιλογή Σπανού, τυπικώς πλέον θα διαβιβαστεί στο κομματικές οργανώσεις βάσης για έγκριση χωρίς να υπάρχει άλλη πρόταση. Σήμερα η Κεντρική Επιτροπή απλώς επικύρωσε την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου.




Τέλος η επίσημη απόφαση για την υποψηφιότητα θα ληφθεί σε έκτακτο συνέδριο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην υποψηφιότητα Σπανού είχε αντιταχθεί σθεναρά ο τέως Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας, καθώς ο κ. Σπανός σε δημόσιες τοποθετήσεις του είχε χαρακτηρίσει την πενταετία της διακυβέρνησης του ως καταστροφική.

Ο Μάικ Σπανός κατέχει μεταπτυχιακό στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα των ΗΠΑ. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας Heineken-Lanitis Cyprus από το 2005 μέχρι το 2007, της Lumiere TV Public Ltd από το 2000 μέχρι το 2012, της A. Petsas & Sons Public Ltd από το 2000 μέχρι το 2007 και της CypriaLife Insurance Ltd από το 1995 μέχρι το 2005.

Διετέλεσε CEO της τουρκικής Coca Cola, η οποία είναι η 5η μεγαλύτερη σε εμφιάλωση παγκοσμίως, στο δίκτυο της Coca Cola παγκοσμίως .

Σήμερα, είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας M.S. Business Power Ltd και Ιδρυτικός Πρόεδρος της Green Dot. Διετέλεσε Διευθυντής Μάρκετινγκ, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Λανίτης (Coca-Cola Cyprus) από το 1981 μέχρι το 2008, ενώ διατηρεί τη θέση του μη εκτελεστικού μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας.

Επιπλέον, υπήρξε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CIIM από το 2005 μέχρι το 2009, ενώ από το 2014 διατηρεί θέση Ανώτερου Ανεξάρτητου Διευθυντή στην Τράπεζα Κύπρου, καθώς και Ανεξάρτητου Μη εκτελεστικού Διευθυντή. Παράλληλα, κατείχε θέση διευθυντή στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου. Ο Μάικ Σπανός την περίοδο της οικονομικής κρίσης είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ του μνημονίου και των εισηγήσεων της Τρόικας την οποία χαρακτήρισε ως ομάδα ναυαγοσωστών της Κυπριακής οικονομίας. Την ίδια περίοδο το ΑΚΕΛ πρότεινε λύσεις που είχε ετοιμάσει ο Κώστας Λαπαβίτσας και προέβλεπαν μεταξύ άλλων και αποχώρηση της Κύπρου από την ευρωζώνη.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.