Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΟΥΖΟΓΛΟΥ: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΜΑΝΙΩΔΩΣ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Θεόδωρος Δουζόγλου εμφανίστηκε στην επιχειρηματική ζωή της χώρας την άνοιξη του 2015, όταν απέκτησε το ξενοδοχείο «Πεντελικόν». Α...







Ο Θεόδωρος Δουζόγλου εμφανίστηκε στην επιχειρηματική ζωή της χώρας την άνοιξη του 2015, όταν απέκτησε το ξενοδοχείο «Πεντελικόν». Από τότε πραγματοποίησε άλλες επτά αγορές στο real estate, επενδύοντας πάνω από 120 εκατ. ευρώ στη χώρα, κυρίως σε ξενοδοχειακές μονάδες.

Ο ομογενής από τη Βενεζουέλα σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία εξελίσσεται σε μια μοναδική περίπτωση, καθώς είναι ένας σταθερός και επίμονος επενδυτής στον ελληνικό τουρισμό. Μια επιχειρηματική προσωπικότητα που προσπαθεί να κρατηθεί μακριά από τη δημοσιότητα, ενώ την ίδια στιγμή τραβά την προσοχή με θεαματικές επιχειρηματικές κινήσεις που ξεφεύγουν από τον κανόνα.




Τα στελέχη των διαφόρων εταιρειών ακινήτων που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς πέφτουν σε μαύρη απογοήτευση αν πληροφορηθούν στον ίδιο διαγωνισμό την επιχειρηματική παρουσία του κ. Δουζόγλου. Γιατί όσο διακριτική και χαμηλών τόνων είναι η κοινωνική του παρουσία, τόσο «εκκωφαντικές» και εκτός συναγωνισμού είναι οι οικονομικές του προσφορές. Ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας από τη Βενεζουέλα κινείται ακατάπαυστα, χωρίς να διστάζει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Οσοι παρακολουθούν την αγορά ακινήτων είχαν σταματήσει να μετρούν τις αγορές του σε τρία ξενοδοχεία και ένα κτίριο στο κέντρο της Αθήνας. Αλλά είπαμε, ο κ. Δουζόγλου κινείται επιχειρηματικά με ρυθμούς που η ελληνική αγορά έχει ξεχάσει στα αλλεπάλληλα χρόνια της ύφεσης. Αλλωστε, για να είναι ενημερωμένοι πρέπει να προσθέσουν στον κατάλογο τέσσερις ακόμη νέες ιδιοκτησίες που απέκτησε πρόσφατα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας αγόρασε από την Αlpha Bank το συγκρότημα των κτιρίων όπου στεγάζονται οι κινηματογράφοι Village στο Φάληρο, όπως και μία από τις ωραιότερες κατοικίες της Φιλοθέης στην οδό Αθανασίου Διάκου, που παλαιότερα ανήκε σε μεγάλη εμπορική οικογένεια της Αθήνας. Κατά πληροφορίες πάντοτε, οι εταιρείες του κ. Δουζόγλου φέρεται να πλήρωσαν 20 εκατ. ευρώ για το συγκρότημα στο Φάληρο και 6 εκατ. για τη βίλα στη Φιλοθέη.

Και στο Ελ Ντοράντο του ελληνικού τουρισμού




Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον του ομογενούς επιχειρηματία έχει φυσικά στραφεί και στο Ελ Ντοράντο του ελληνικού τουρισμού, τη Μύκονο. Εταιρείες συμφερόντων του κ. Δουζόγλου φέρεται να αποκτούν από την οικογένεια Θεόδωρου Αγγελόπουλου το συγκρότημα των οκτώ κατοικιών στην περιοχή Αγιος Λάζαρος, καθώς και μία παραθαλάσσια έκταση στην Ελιά που έχει αδειοδοτηθεί για ξενοδοχειακή μονάδα. Κατά τις ίδιες πηγές, τα διαδικαστικά της αγοραπωλησίας φέρεται να είναι σε εξέλιξη χωρίς ακόμη να έχουν ολοκληρωθεί, ενώ το τίμημα λέγεται ότι ανέρχεται στα 38 εκατ. ευρώ.

Στη Χώρα της Μυκόνου, ο επιχειρηματίας είχε αγοράσει το 2016 και το ξενοδοχείο «Λητώ» μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας που είχε κάνει το ΤΑΙΠΕΔ. Το ξενοδοχείο έχει μόλις 25 δωμάτια, βρίσκεται σε εξαιρετικά προνομιακή θέση και βγήκε στον διαγωνισμό με τιμή εκκίνησης τα 10 εκατ. ευρώ. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος πάνω από 15 ενδιαφερόμενοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων εταιρείες διαχείρισης ακινήτων, επιχειρηματίες κ.ά. Η εταιρεία Αστέρας 2020 -με υπευθύνους το στέλεχος του κ.. Δουζόγλου, Χρήστο Στεφανίτση και τη κυρία Μαρία-Ελενα Δουζόγλου-Ηλιοπούλου- απέκτησε το «Λητώ» προσφέροντας 16.901.123 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.