Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ... ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΧΤΕΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ Ι.Μ ΑΓΑΘΩΝΟΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

Το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε η κηδεία του 67χρονου Καθηγούμενου της Μονής Αγάθωνος, Αρχιμ. π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη. Διαβάστε το...








Το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε η κηδεία του 67χρονου Καθηγούμενου της Μονής Αγάθωνος, Αρχιμ. π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου της Μητρόπολης Φθιώτιδας και δείτε φωτοφραφίες από την Εξόδιο Ακολουθία.




«Με δάκρυα στα μάτια κι ' έναν ευλαβικό ασπασμό στο σεπτό του σκήνωμα, κλήρος και λαός, αποχαιρέτησαν σήμερα Σάββατο 24 Ιουνίου, τον μακαριστό Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, Αρχιμ. π. Δαμασκηνό Ζαχαράκη.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής, που έπεσε ως "κεραυνός εν αιθρία" η είδηση του αιφνιδίου θανάτου του, και καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας χιλιάδες πιστοί και κυρίως νέοι ανηφόριζαν στο Ιστορικό Μοναστήρι του Αγάθωνα για να ανάψουν ένα κερί και να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του πράου και ταπεινού Γέροντος της αγάπης π. Δαμασκηνό.



Το πρωί του Σαββάτου τελέσθηκε ιερατικό συλλείτουργο στο καθολικό της Μονής ενώπιον του σκηνώματος του μακαριστού Καθηγουμένου και ακολούθως στις 12:00 το μεσημέρι εψάλη στην αυλή, λόγω του μεγάλου πλήθους των πιστών, η Εξόδιος Ακολουθία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Καρπενησίου κ. Γεωργίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου.

Στην Θεία Λειτουργία και την Εξόδιο ακολουθία έψαλλε Βυζαντινός Χορός υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

Παρέστησαν δε σύσσωμες οι ανδρώες και γυναικείες Μοναστικές αδελφότητες της Ιεράς Μητροπόλεως μας, καθώς Ηγούμενοι και Ηγουμένισσες Ιερών Μονών του Αγίου Όρους και άλλων Μητροπόλεων και όλοι οι αδελφοί και πατέρες της Ιεράς Μονής Αγάθωνος.






Αναλυτικά παρέστησαν: ο Καθηγούμενος του Μεγάλου Μετεώρου και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων Αρχιμ. Νήφων Καψάλης, ο Ηγούμενος του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου της Κουτλουμουσιανής σκήτης Αγίου Όρους, Αρχιμ. Χρυσόστομος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Προυσού Αρχιμ. Γεράσιμος Τσιρώνης, ο προηγούμενος της Ιεράς Μονής Προυσού Αρχιμ. Χρυσόστομος Δρόσος, ο Ιερομάναχος της Ι. Μ. Ξενοφώντος Αγ. Όρους Αρχιμ. Σεραφείμ Ξενοφωντινός, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου Αρχιμ. Ιλαρίων Λιάσκος, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορμπόβου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών Γερόντισσα Θεοφυλάκτη με μέλη της αδελφότητος, αντιπροσωπεία μοναζουσών της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Βυτουμά καθώς και πολλοί εκπρόσωποι Ιερών Μητροπόλεων.



Παρέστησαν δε, οι τ. Υπουργοί κ. Κωστής Χατζιδάκης, κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και κ. Δημήτριος Αλαμπάνος, όλοι οι Βουλευτές του Νομού Φθιώτιδος , σύσσωμη η Πολιτική ηγεσία του τόπου, με προεξάρχοντα τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Μπκακογιάννη καθώς και σύσσωμη η Στρατιωτική ηγεσία του Νομού Φθιώτιδος. Επίσης παρέστησαν πολιτικές αρχές του Νομού Καρπενησίου, γενέτειρα του μακαριστού.



Εμφανώς συντετριμμένος ο Ποιμενάρχης μας εξεφώνησε επικήδειο λόγο, σκιαγραφώντας δι΄ολίγον την σπάνια και χαρισματική προσωπικότητα του μακαριστού Γέροντος π. Δαμασκηνού.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Πενθεί σήμερα η παλαίφατος Ιερά Μονή της Υπεραγίας Θεοτόκου του Αγάθωνος δια την απώλεια του Καθηγουμένου αυτής, μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Δαμασκηνού. Κατά άνθρωπον λέγω πενθεί, διότι εμείς οι χριστιανοί πιστεύουμε ότι ο θάνατος καταργήθηκε με την Ανάσταση του Κυρίου μας και εκείνος που φεύγει περνάει εις την πραγματική πατρίδα, την αιωνιότητα, όπου υπάρχει φως και ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ lamiareport

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.