Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΕ ΜΠΛΕΞΙΜΟ ΜΕ ΤΟ Γ@ΜΟΚΟΥΜΠΙ... ΣΕ ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΟΙ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΟΥ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

Οι αμερικανικές ανησυχίες εντείνονται από την πιθανότητα μιας επικείμενης πυρηνικής δοκιμής στον απόηχο των παραινέσεων της Ουάσινγκτ...




Οι αμερικανικές ανησυχίες εντείνονται από την πιθανότητα μιας επικείμενης πυρηνικής δοκιμής στον απόηχο των παραινέσεων της Ουάσινγκτον προς την Κίνα να ασκήσει πιέσεις στην απρόβλεπτη Βόρεια Κορέα. Ο πρόεδρος Τραμπ είχε εκφράσεις τις ευχαριστίες του στο Πεκίνο για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, ωστόσο δεν παρέλειψε να αφήσει να φανεί η δυσπιστία του κατά πόσο αυτό μπορεί να γίνει εφικτό -ένας ακόμη τρόπος να ασκήσει εμμέσως πίεση στον Κινέζο πρόεδρο Σι Ζινπίνγκ για την διαφαινόμενη μη συμμόρφωση του “Υπέρτατου Ηγέτη” Κιμ Γιονγκ Ουν.




Εν τω μεταξύ, οι Aμερικανικές Δυνάμεις στην Κορέα (US Forces Korea) που υπάγονται στην αμερικανική Διοίκηση Ειρηνικού, “προσαρμόζουν αναλόγως τις επιλογές τους” ώστε να δώσουν στον πρόεδρο Τραμπ μια ποικιλία “απαντήσεων” στο πρόβλημα της Β. Κορέας στο πνεύμα των δηλώσεων περί τέλους της “στρατηγικής υπομονής”. Όχι πως οι Βορειοκορεάτες μένουν αδρανείς: σύμφωνα με την νοτιοκορεατική εφημερίδα Joongang Daily, υψηλά διαβαθμισμένο βορειοκορεατικό έγγραφο αποκαλύπτει πως η Πιόνγκγιάνγκ έχει αναπτύξει πυροβολαρχίες ικανές να εξαπολύσουν με την βοήθεια GPS και ηλεκτρο-οπτικών μέσων σκόπευσης σαρωτικές βολές από πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών κατά στόχων σε βάθος 200 χλμ στο έδαφος της Νότιας Κορέας.

onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.