Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΩΠΑ... ΩΠΑ!!! Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΕΑΝ ΔΕ ΔΟΘΕΙ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ!

Αιτία η δικαστική παραπομπή τριών τεχνικών συμβούλων του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ - «Δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας» λένε από την κυβέρνηση Πρ...





Αιτία η δικαστική παραπομπή τριών τεχνικών συμβούλων του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ - «Δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας» λένε από την κυβέρνηση

Προσπάθεια να υποβαθμίσει το θέμα που έχει προκύψει με τις αντιδράσεις του Ισπανού υπουργού Οικονομικών, Λουίς Ντε Γκίντος, ο όποιος διαμαρτύρεται για τη δίωξη Ισπανού πρώην στελέχους του ΤΑΙΠΕΔ, κάνει η κυβέρνηση.




Ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε το πρωί της Παρασκευής προσερχόμενος στο Ecofin του Λουξεμβούργου ότι αν δεν λυθεί το θέμα που έχει προκύψει με την δικαστική παραπομπή τριών μελών του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ και έξι εμπειρογνωμόνων για απιστία τότε δεν θα γίνει και η εκταμίευση της δόσης.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το θέμα δεν είναι σοβαρό και ότι επίλυση του έχει δρομολογηθεί. Ενδιαφέρον έχει δε ότι στην κυβέρνηση... θυμήθηκαν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και επαναλαμβάνουν το αυτονόητο ότι εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να παρέμβει στην δικαστική.

«Όλοι καταλαβαίνουν ότι σε μια δημοκρατία η εκτελεστική εξουσία δεν δίνει εντολές στη δικαστική» λένε. Παραδέχονται όμως ότι υπάρχει δυσαρέσκεια και ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί μια φόρμουλα διαδικαστικού χαρακτήρα από την ελληνική κυβέρνηση.

Αντίδραση υπήρξε και με έκδοση non paper από την κυβέρνηση στο οποίο αναφέρεται ότι «η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου, στο πλαίσιο της έννομης τάξης και της δικαιοκρατίας, το θέμα που έχει προκύψει με τους τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, να διευθετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά. Δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε έρθει στην επιφάνεια με αποκλειστικό δημοσίευμα του newmoney.gr και ότι δεν είναι το μοναδικό καθώς κάποιες χώρες φέρονται να έθεσαν στο EuroWorking Group της Πέμπτης ακόμη και ζήτημα αποζημίωσης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για τα δικαστικά έξοδα που δαπάνησε για να αντιμετωπίσει τις διώξεις εναντίον του!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.