Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ «ΝΑΥΑΡΙΝΟ» ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ... ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΝΑΖΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...!!!

Κατά τη διάρκεια της ελληνικής άσκησης ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ, έχουν καταγραφεί περιστατικά κατά τα οποία οι Τούρκοι επιχειρούν με ακραίες ενέργειε...







Κατά τη διάρκεια της ελληνικής άσκησης ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ, έχουν καταγραφεί περιστατικά κατά τα οποία οι Τούρκοι επιχειρούν με ακραίες ενέργειες την πρόκληση σοβαρού ατυχήματος, επιδιώκωντας προφανώς την κλιμάκωση της έντασης.



Το σοβαρότερο απ΄ αυτά τα περιστατικά σημειώθηκε προχθες το μεσημέρι πέριξ της νησίδας Ζουράφα, την ελληνική κυριαρχία της οποίας ευθέως αμφισβητούν οι Τούρκοι. Κορβέτα του τουρκικού ναυτικού έπλευσε στη περιοχή παραβιάζοντας ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ του Στόλου, έσπευσε στη περιοχή και ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες ζήτησε την άμεση αποχώρηση του τουρκικού πολεμικού πλοίου. Ο τούρκος κυβερνήτης αρνήθηκε να αποχωρήσει.

Όταν η ελληνική φρεγάτα προσπάθησε να αποκλείσει τον πλου της τουρκικής κορβέτας στα ελληνικά ύδατα, ο τούρκος κυβερνήτης μ΄ έναν απότομο και άκρως επικίνδυνο ελιγμό άλλαξε ξαφνικά πορεία περνώντας ελάχιστα μέτρα μπροστά από τη πλώρη του ελληνικού πολεμικού. Η σύγκρουση που θα ήταν σφοδρή και με απροσδιόριστο αποτέλεσμα αποφεύχθηκε τη τελευταία στιγμή χάρη στην ετοιμότητα και την εμπειρία του κυβερνήτη και του πληρώματος της φρεγάτας! Είναι απολύτως βέβαιο ότι ο επικίνδυνος θαλάσσιος ελιγμός δεν έγινε τυχαία. Οι Τούρκοι δείχνουν να επιζητούν το ατύχημα στο Αιγαίο. (Aπό militaire.gr)




Η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ είναι μια από τις κύριες μονάδες επιφανείας του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, με αριθμό F-461. Είναι φρεγάτα τύπου 'S'. Σε εκτέλεση παραγγελίας του Βασιλικού Ναυτικού της χώρας η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ, καθελκύστηκε στο Ναυπηγείο 'Koninlijke Maatschappij de Shelde' (Royal Shelde) στο Vlissingen της Ολλανδίας την 13η Ιουλίου 1978. Εντάχθηκε στο Ολλανδικό Ναυτικό στις 24 Απριλίου 1980, με την ονομασία Van Kinsbergen f809).

Λόγω της μεγάλης ηλικίας και υψηλών αναγκών επάνδρωσης που είχαν τα αντιτορπιλικά του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, οταν αποσύρθηκαν οι φρεγάτες τύπου S από το Ολλανδικό Ναυτικό το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ενδιαφέρθηκε να τις αποκτήσει ώστε να αντικαταστήσει τον στόλο των αντιτορπιλικών του. Η Ελληνική σημαία υψώθηκε στη φρεγάτα στις 1 Μαρτίου 1995 στο Den Helder της Ολλανδίας και το σκάφος κατέπλευσε στην Ελλάδα στις 15 Μαΐου 1995.

Το πλοίο ονομάστηκε ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ με σκοπό να τιμήσει τη δράση του ενωμένου Βρετανο-Γαλλο-Ρωσικού στόλου ενάντια στον Τουρκο-Aιγυπτιακό στη ναυμαχία του ΝΑΒΑΡΙΝΟΥ που διεξήχθη στις 20 Οκτωβρίου 1827.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.