Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙ ΠΑΡΤΜΕΝΤ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!! ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΟΣΧΑ...

Αυστηρό μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την Τουρκία μετά την προκλητική κίνηση της ανάγνωσης του Κορανίου μέσα στον ναό-σύμβολο του ...







Αυστηρό μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την Τουρκία μετά την προκλητική κίνηση της ανάγνωσης του Κορανίου μέσα στον ναό-σύμβολο του Ελληνισμού!

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία να σεβαστεί την Αγιά Σοφιά με έναν τρόπο που διατηρεί τις παραδόσεις και την περίπλοκη ιστορία της έστειλε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δια του εκπροσώπου του το βράδυ της Πέμπτης (22/06) λίγες ώρες μετά την απίστευτη πρόκληση μέσα στο σύμβολο της Ορθοδοξίας.




Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Heather Nauert ερωτώμενη για τη θέση της αμερικανικής διπλωματίας στην προσπάθεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, απάντησε: «Η Αγιά Σοφιά είναι ένα μνημείο εξαιρετικής σημασίας, το καταλαβαίνουμε και το σεβόμαστε αυτό. Καλούμε την κυβέρνηση της Τουρκίας να διατηρήσει την Αγιά Σοφιά με τέτοιο τρόπο που θα σέβεται την παράδοσή της και την πολύπλοκη ιστορία της».
Την Τετάρτη (21/06) παρουσία του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας, τελέστηκε μέσα στην Αγία Σοφία τελετή στην οποία αναγνώστηκε το Κοράνι.

Η τελετή έγινε με αφορμή τη νύχτα του Καντίρ κατά την οποία οι Μουσουλμάνοι γιορτάζουν την αποκάλυψη των πρώτων στίχων του Κορανίου από τον προφήτη Μωάμεθ. Μάλιστα, την πρόκληση έκανε ακόμα μεγαλύτερη το γεγονός ότι η τελετή μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.