Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΠΟΙΟΝ...; ΕΡΕΙΠΩΣΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟ ΧΩΡΙΟ» ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΒΡΙΣΑΣ - ΒΙΝΤΕΟ -

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το χωριό Βρίσα, μία ημέρα μετά τον ισχυρό που έπληξε τη Λέσβο χθες το μεσημέρι. Ο ιερέας του χωριού Ξενοφών...





Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το χωριό Βρίσα, μία ημέρα μετά τον ισχυρό που έπληξε τη Λέσβο χθες το μεσημέρι.
Ο ιερέας του χωριού Ξενοφώντας Σάμιος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, περιέγραψε τη δραματική κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην περιοχή.
Συγκλονισμένος ο ιερέας, ανέφερε πως έχουν καταστραφεί και οι δύο εκκλησίες του χωριού, ενώ σημείωσε πως περίπου το 80% των σπιτιών είναι πλέον ερείπια. Πρόσθεσε επίσης, πως κατεδαφίστηκε και το δικό του σπίτι.




«Τέτοιο καταστρεπτικό σεισμό δεν έχει ξαναζήσει το χωριό μας, εδώ και περίπου 100-150 χρόνια. Είναι ένα νεκρό χωριό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Διαλύθηκε το χωριό. Η ζωή στο χωριό μας, έπαψε από τις 15:30 χθες το μεσημέρι. Δεν βλέπεις κανέναν άνθρωπο. Ερείπωσε το χωριό μας. Τελείωσε. Δηλαδή από τα τόσα σπίτια, τα 50-60 μπορούν να ξαναχτιστούν.

Τα υπόλοιπα θα είναι ερείπια. Ποιος θα ενδιαφερθεί να ξαναχτίσει ένα σπίτι το οποίο δεν θα το ζήσει και δεν θα το χαρεί. Διότι οι δικοί του λείπουν. Τα σπίτια τους όμως υπήρχαν εδώ πέρα και για δέκα ημέρες μπορούσαν να έρθουν.

Τώρα για δέκα ημέρες μπορεί να κάνει κάποιος ένα σπίτι για να ‘ρθεί;», πρόσθεσε.

Όσο για το αν μπορεί να ξαναφτιαχτεί το χωριό, ο ιερέας απάντησε ότι είναι δύσκολο «γιατί τα σπίτια ήταν με μεράκι χτισμένα και τώρα δεν μπορούν να ξαναχτιστούν με τον ίδιο τρόπο».

«Ποιος θα δώσει κουράγιο σε ποιον. Όταν για παράδειγμα εγώ έχω το σπίτι μου κατεστραμμένο και δύο εκκλησίες που δεν μπορώ να τις λειτουργήσω ύστερα από 47,5 χρόνια που είμαι εδώ πέρα και τούτη την Κυριακή δεν θα μπορέσω να λειτουργήσω μία εκ των δύο, τι κουράγιο θα πάρω;», ανέφερε συγκινημένος.

Τελειώνοντας, ζήτησε από τον κόσμο να βοηθήσει όπως μπορεί.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.