Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΙΠΛΗ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΠΑΤΜΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΑΝΑΤΟΛΙΑ! ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τέσσερις τραυματίστηκαν στη νοτιοανατολική επαρχία Μπατμάν της Τουρκίας, όταν παγιδευμένο με εκρ...







Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τέσσερις τραυματίστηκαν στη νοτιοανατολική επαρχία Μπατμάν της Τουρκίας, όταν παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο ανατινάχθηκε έξω από ένα τμήμα της χωροφυλακής, σύμφωνα με το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.

Νωρίτερα δύο μαχητές του PKK έκλεψαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ εναντίον ενός αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του τοπικού δημάρχου (μέλος του κόμματος του Ερντογάν), ο οποίος δεν βρισκόταν στο αυτοκίνητό του εκείνη τη στιγμή, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη.




Ένας δάσκαλος που βρισκόταν σε ένα άλλο αυτοκίνητο σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών και ένας περαστικός τραυματίστηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία προσθέτει πως οι ένοπλοι διέφυγαν με το κλεμμένο αυτοκίνητο.

Οι δράστες οδήγησαν για περίπου 20 χιλιόμετρα και μπροστά από τμήμα της χωροφυλακής, μετά από καταδίωξη των αστυνομικών, αφού διαπίστωσαν πως δεν μπορούν να ξεφύγουν, πυροδότησαν τα εκρηκτικά που είχαν πάνω τους. Δύο στρατιώτες και ένας πολίτης τραυματίστηκαν κατά την επίθεση μπροστά από το τμήμα της χωροφυλακής, στο Κοζλούκ της επαρχίας Μπατμάν, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αν και το γραφείο του κυβερνήτη ανέφερε πως δράστες φέρονται να είναι μέλη του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Μια εκεχειρία ανάμεσα στο τουρκικό κράτος και στο PKK κατέρρευσε τον Ιούλιο του 2015, βυθίζοντας τη νοτιοανατολική Τουρκία, που κατοικείται κυρίως από Κούρδους, στη χειρότερη βία των τελευταίων δεκαετιών.

Το PKK, που επιδιώκει την αυτονομία των Κούρδων, ξεκίνησε ένοπλο αγώνα το 1984. Θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Τουρκία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.