Show/Hide Leaderboard

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»

Beaking News

Δευτέρα, Ιουνίου 05, 2017

ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ «ΨΑΛΙΔΙΑ» ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΒΕΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ... ΔΟΥΛΕΙΑ!Αμέλια Αναστασάκη
Newsbomb.gr_ Ο πρωθυπουργός ψηφίζει και υλοποιεί μέτρα, αν και έλεγε πως, «τίποτα δεν θα εφαρμοστεί εάν δεν γίνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους». Με αυτές τις «ειλικρινείς και καθαρές εξηγήσεις» επιδιώκει να εξοικονομήσει σε πρώτη φάση 20,6 εκατομμύρια ευρώ!
Αλέξης Τσίπρας και Δημήτρης Τζανακόπουλος ήταν σαφείς: «Χωρίς εφαρμογή μέτρων για το χρέος, δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα που ψηφίστηκαν»... Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε «κωλοτούμπα» και μάλιστα με... αφορμή τα νέα «ψαλίδια». Η αρχή έγινε και μάλιστα σε μία από τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Αντί ο Αλέξης Τσίπρας να στηρίξει τους ανέργους και να φροντίσει ώστε να μειωθεί η ανεργία (όχι εικονικά), αποφάσισε να κόψει σε όσους άνεργους νέους είναι έως 29 ετών, το «δικαίωμα» να λαμβάνουν για ένα μικρό διάστημα το ποσό των 60 ευρώ μηνιαίως! Ο μνημονιακός νόμος 4472/2017 (άρθρο 57) ήταν σαφής και τέθηκε πλήρως σε εφαρμογή. Το πενιχρό επίδομα των 60 ευρώ μηνιαίως που ελάμβαναν οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας για πέντε μήνες καταργήθηκε και επίσημα από τις 19 Μαΐου 2017! Ο ΟΑΕΔ πλέον και με επίσημη ανακοίνωση έπαψε να το χορηγεί καθώς αποτελεί κυβερνητική δέσμευση.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρει:

«Γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. δ’ της παρ. 1 του άρθρου 57 του ν. 4472/2017 (ΦΕΚ 74 Α’) καταργείται το άρθρο 2 του ν. 1545/85 (ΦΕΚ 91 Α’).

Κατά συνέπεια, από 19-05-2017, ημερομηνία έναρξης ισχύος της; ανωτέρω διάταξης, παύει πλέον να καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ το ειδικό επίδομα σε άνεργους νέους μέχρι και 29 ετών.

Οι αιτήσεις για το επίδομα αυτό του ΟΑΕΔ που έχουν υποβληθεί μέχρι και την 18-05-2017 με οποιονδήποτε τρόπο, θα διεκπεραιωθούν κανονικά, σύμφωνα με το ισχύον μέχρι την 18-05-2017 θεσμικό πλαίσιο και οι δικαιούχοι θα λάβουν τα ποσά του επιδόματος για όλο το διάστημα που το δικαιούνται».
Με λίγα λόγια, υλοποιείται και επί του πρακτέου η θεσμοθέτηση που έγινε στο ν. 4472 / 17 που ψηφίστηκε στα μέσα του Μάη στη Βουλή και έχει ως στόχο να εξοικονομηθούν 20,6 εκατ. ευρώ τη διετία 2017 – 2018.

3.500 δικαιούχοι «τρέχουν και δεν φτάνουν» όχι γιατί τους κόπηκε το χαρτζιλίκι, αλλά γιατί ακόμα και τα 60 ευρώ για έναν άνθρωπο είναι σημαντικά και μπορούν να καλύψουν έξοδα βασικών αναγκών. Ο ΟΑΕΔ έθεσε και επίσημα σε εφαρμογή την κατάργηση του ειδικού επιδόματος για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, ηλικίας από 20 έως 29 ετών, ωστόσο διευκρίνισε ότι όσοι δικαιούχοι έχουν υποβάλλει αίτηση για να τους καταβληθεί το συγκεκριμένο επίδομα, πριν από την έναρξη ισχύος του νέου νόμου, δηλαδή έως τις 18 Μαϊου, θα το λάβουν κανονικά για το διάστημα που το δικαιούνται.


Όμως τα «ψαλίδια» δεν σταματούν εδώ. Περικοπές ακολουθούν και στα παρακάτω κοινωνικά επιδόματα:

  • Επίδομα οικονομικής ενίσχυσης οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα που έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας
  • Προνοιακό επίδομα απροστάτευτων τέκνων
  • Οικονομική ενίσχυση φυσικών προσώπων που τελούν σε κατάσταση απόλυτης ένδειας

Η Ελλάδα των Μνημονίων «κατασπαράζει» τα παιδιά της. Λόγια πολλά. Υποσχέσεις άπειρες. Λύση όμως καμία. Η αριστερή κυβέρνηση υποτάσσεται στις απαιτήσεις των δανειστών χωρίς να αφουγκράζεται το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής που συντελείται στα ελληνικά νοικοκυριά. Τα τελευταία επτά χρόνια -τα λεγόμενα χρόνια της κρίσης-, περίπου μισό εκατομμύριο Έλληνες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους ώστε να αναζητήσουν δουλειά και τύχη σε μία χώρα του εξωτερικού. Όσο και αν αγαπούσαν την Ελλάδα δεν μπορούσαν να ζήσουν, να δουλέψουν και να παλέψουν για ένα μέλλον με προοπτικές.

Όσοι έμειναν πίσω, αναγκάζονται καθημερινά να αφήνουν πίσω και τα όνειρά τους. Οι περισσότεροι νέοι αναγκάζονται ή να εργάζονται για 500-600 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση, ή να εργάζονται για μεροκάματα πείνας και ανασφάλιστοι, ή στην χειρότερη περίπτωση με το βιογραφικό τους στο χέρι να ψάχνουν κάθε μέρα πόρτα-πόρτα για δουλειά. Η ελληνική όμως επιχειρηματικότητα δεν περνά και τις καλύτερές της μέρες, η κρίση έχει «χτυπήσει όλες τις πόρτες» και καθημερινά γίνονται περισσότερες απολύσεις παρά προσλήψεις!

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, ο Αλέξης Τσίπρας που όχι μόνο προεκλογικά αλλά ακόμα και σήμερα υπόσχεται ανάπτυξη και θέσεις εργασίας αποφασίζει να μειώσει το αφορολόγητο, να περικόψει την έκπτωση φόρου στις ιατρικές δαπάνες, στα οικογενειακά επιδόματα, στα επιδόματα φτώχειας, φυσικών καταστροφών, θέρμανσης αλλά και να βάλει οριστικό τέλος στα επιδόματα ανεργίας!


newsbomb.gr
« Προηγουμενη
Επομενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου