Show/Hide Leaderboard

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»

Beaking News

Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2017

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΜΕ ΚΑΥΣΩΝΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ - ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΟΥΝΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣΒουνά απορριμμάτων πνίγουν το κέντρο της Αθήνας την ώρα που οι εργαζόμενοι στους τομείς καθαριότητας αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εν μέσω καύσωνα!

Μέχρι τα τέλη του Ιουνίου θα κρατήσει η αποχή των εργαζομένων στους δήμους από την αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς, παρά τη νέα πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για την παραμονή όλων των συμβασιούχων της καθαριότητας στην εργασία τους μέχρι το τέλος του 2017, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις.
Μετά το χθεσινό επεισοδιακό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε ότι τα απορριμματοφόρα θα παραμείνουν κλειδωμένα στα αμαξοστάσια των δήμων τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη 29 Ιουνίου. Την ημέρα εκείνη οι εργαζόμενοι και οι συμβασιούχοι στους δήμους θα διοργανώσουν νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, μετά τη λήξη του οποίου θα αποφασίσουν ξανά τον τρόπο που θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Δραματική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους περισσότερους δήμους της Αθήνας, αφού τα απορρίμματα ξεχειλίζουν από τους κάδους και πλέον στοιβάζονται σε πεζοδρόμια και δρόμους.

Η δυσωδία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν μία αποπνικτική ατμόσφαιρα, με την υγεία των πολιτών να βρίσκεται σε κίνδυνο. Για «υγειονομική βόμβα» κάνουν λόγο οι κάτοικοι της πρωτεύουσας.

Απελπιστική είναι και η εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο της Αθήνας, με τους τουρίστες να αναγκάζονται να προχωρούν σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και πάνω από τα σκουπίδια.


Λεωφόρος Αμαλίας, πλατεία Συντάγματος, Ζάππειο... οι πεζοί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ελιγμούς για να αποφύγουν την τεράστια μάζα από σακούλες απορριμματοφόρων.


Την ερχόμενη Δευτέρα (26/06) θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο, τόσο στην Αθήνα όσο και στις πρωτεύουσες όλων των νομών της χώρας. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ στην Πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Η στάση των Δήμων

Την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος με βασικό ερώτημα το να κλείσουν οι δήμοι στην περίπτωση που δεν δοθεί οριστική λύση στο θέμα των συμβασιούχων και των ανταποδοτικών τελών. Η απόφαση ελήφθη στη συνεδριασή του ΔΣ της ΚΕΔΕ και μετά τις απαντήσεις που δόθηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, για το θέμα αυτό.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ υπογραμμίζει, ότι η αντιπροσωπεία της «ξεκαθάρισε πως για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους συμβασιούχους εργαζόμενους, αλλά και για τη λύση που πρέπει να δοθεί, αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, «ο κ. Σκουρλέτης είναι αυτός που δημιούργησε, με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις και συνεντεύξεις του, προσδοκίες για τη μονιμοποίησή τους».


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/801801/kairos-triimero-me-kaysona-kai-skoypidia-aperanti-xomateri-i-ellada#ixzz4kqn1fze5
« Προηγουμενη
Επομενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου