Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΗΝ ΝΤΑΡΑΑ Η ΕΛΙΤ 42Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Μια μεγάλη φάλαγγα αποτελούμενη από ελίτ δυνάμεις του Συριακού Αραβικού Στρατού αναχώρησε την Πέμπτη από τη Δαμασκό και έφτασε στην π...





Μια μεγάλη φάλαγγα αποτελούμενη από ελίτ δυνάμεις του Συριακού Αραβικού Στρατού αναχώρησε την Πέμπτη από τη Δαμασκό και έφτασε στην πόλη Νταράα, στη νότια Συρία, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται για την ανακατάληψη της παραμεθορίου με την Ιορδανία.





Η 42η Ταξιαρχία, γνωστή ως «Δυνάμεις Γαΐθ», είχε μαζί της πολλά τανκς Adra T-72 (συριακής κατασκευής) και εκτοξευτές ρουκετών «ελέφαντες» φορεμένους σε φορτηγάκια.

Η 42η Ταξιαρχία και η 4η Μηχανοκίνητη Μεραρχία θεωρούνται οι ισχυρότερες στον Συριακό Αραβικό Στρατό και προηγουμένως διοικούνταν από τον Μάχερ Αλ Άσαντ, τον νεώτερο αδελφό του Σύρου Προέδρου.

Ο νυν διοικητής της Ταξιαρχίας είναι ο συνταγματάρχης Γιάθ Νταλέχ που μόνος του απελευθέρωσε έξι θύλακες γύρω από την Δαμασκό που κατείχαν οι ισλαμιστές τον τελευταίο χρόνο.

Σύμφωνα με το Al Masdar News, ο Συριακός Αραβικός Στρατός αναμένεται να εξαπολύσει τεράστια χερσαία επίθεση στις συνοικίες Αλ Μανσίγια και Ντεράα Αλ Μπαλάαντ στον νότιο τομέα της πόλης Νταράα που ελέγχεται από τους ισλαμιστές.

Η επικείμενη μάχη στη Νταράα είναι η πρώτη που θα δώσει η 42η Ταξιαρχία εκτός της Δαμασκού.



tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.