Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

3.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΠΟ ΤΟ «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» Η ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ - ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΟ ΑΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑ ΚΑΙ Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ!..

«Ήταν σκάνδαλο κακοδιαχείρισης που έφθασε στην κατάχρηση, με αποκλειστική ευθύνη του προέδρου του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής ...







«Ήταν σκάνδαλο κακοδιαχείρισης που έφθασε στην κατάχρηση, με αποκλειστική ευθύνη του προέδρου του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής και συντάκτης της έκθεσης διαχειριστικού ελέγχου του νοσηλευτικού ιδρύματος, Λυκούργος Λιαρόπουλος




«Πάρτι» κακοδιαχείρισης και κατάχρηση των ταμείων του Ερρίκος Ντυνάν από τον πρώην πρόεδρό του Ανδρέα Μαρτίνη καταλόγισε ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και συντάκτης της έκθεσης διαχειριστικού ελέγχου του νοσηλευτικού ιδρύματος Λυκούργος Λιαρόπουλος κατά την κατάθεση του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στον χώρο της υγείας.

«Ήταν σκάνδαλο κακοδιαχείρισης που έφθασε στην κατάχρηση, με αποκλειστική ευθύνη του προέδρου του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας παραπέμποντας στα ευρήματα της έκθεσής που συνέταξε το 2012 και τα οποία αποδεικνύουν «μαύρα» ταμεία, διπλά βιβλία, αργομισθίες, δωρεάν νοσήλια και δώρα πολυτελείας στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Ο κ. Λιαρόπουλος υποστήριξε ότι ο κ. Μαρτίνης φέρει την αποκλειστική ευθύνη για το γεγονός ότι το νοσοκομείο δεν αποτελεί «κόσμημα στο χώρο της υγείας» ενώ υπογράμμισε ότι ήταν θετική εξέλιξη η εξαγορά του από την τράπεζα Πειραιώς.

Πάντως, τόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος εστίασαν ιδιαίτερα στο απόσπασμα της έκθεσης Λιαρόπουλου που περιλαμβάνει λίστα με αργομισθίες. Μεταξύ των ονομάτων – όπως επισήμαναν οι βουλευτές – βρίσκεται και αυτό του κ. Ανδρέα Τσούνη, συζύγου της κυρίας Φώφης Γεννηματά.

Συγκεκριμένα στη λίστα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η πρώην επικεφαλής της Διοίκησης Υγειονομικών Περιφερειών Βορείου Αιγαίου, Τότα Χατζοπούλου, η οποία λάμβανε αποζημίωση 4.550 ευρώ, η δημοσιογράφος και Σύμβουλος του Γραφείου Τύπου, Άννα Παναγιωταρέα με μισθό 3.000 ευρώ το μήνα, ο Σωτήριος Δρίτσας που λάμβανε αποζημίωση 2.545 ευρώ, ο Γεώργιος Γεράρδης (1.487 ευρώ) κ.α. Ωστόσο, όπως επισήμαναν από την Δημοκρατική Συμπαράταξη η Διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν έχει διαψεύσει ήδη από το 2014 τα στοιχεία που αφορούν τον κ. Τσούνη.

Συγκεκριμένα, προσκόμισαν απαντητική επιστολή προς την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» που αποκάλυψε τον Δεκέμβριο του 2014 την έκθεση Λιαρόπουλου και το «πάρτι» στο Ερρίκος Ντυνάν με την οποία η τότε αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Θεοδώρα Παπαδάκη επισήμαινε πως «δεν υπάρχει ζήτημα αργομισθίας» για τον κ. Τσούνη. http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.