Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΠΙΡΤΖΗ - ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ 1.000.000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΔΗΓΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ - ΤΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Ενδεχομένως και αύριο να συζητηθεί σε επίπεδο υπουργών το ζήτημα με τα ηλεκτρονικά παράβολα των 250 ευρώ που έχουν επιβληθεί επί δικ...






Ενδεχομένως και αύριο να συζητηθεί σε επίπεδο υπουργών το ζήτημα με τα ηλεκτρονικά παράβολα των 250 ευρώ που έχουν επιβληθεί επί δικαίων και αδίκων

Τις τύχες 1 εκατομμυρίου και πλέον ιδιοκτητών ΙΧ που πιάστηκαν να έχουν ανασφάλιστα τα οχήματά τους στις 6 Ιουνίου, κρατούν στα χέρια τους οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.





Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδεχομένως και την Τετάρτη ακόμα αναμένεται να συζητηθεί σε επίπεδο υπουργών το ζήτημα με τα ηλεκτρονικά παράβολα των 250 ευρώ που έχουν επιβληθεί κατά δικαίων και αδίκων, μετά από σύσκεψη προετοιμασίας που είχαν την Τρίτη οι υφυπουργοί Οικονομικών κυρία Αικατερίνη Παπανάτσιου και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, με εκπροσώπους και των ασφαλιστικών εταιριών.

Στην διυπουργική σύσκεψη διαπιστώθηκε πως μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών πιάστηκε κατά λάθος στα δίχτυα της εφορίας. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των συζητήσεων, δεν υπήρξε τελικά κάποια εισήγηση ή απόφαση για διαγραφή προστίμων ή άλλου είδους «ασυλία», για όσους σπεύσουν να ασφαλιστούν άμεσα.

Αντιθέτως, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε διαδικαστικά ζητήματα και ιδίως στο πώς θα διορθωθούν τα λάθη για τα οποία ευθύνονται οι υπηρεσίες και οι εταιρίες, χωρίς να ταλαιπωρηθούν με μετακινήσεις (ακόμα και από νησί σε νησί) οι πολίτες που δεν φταίνε.

Εξετάζεται πάντως να δοθεί και μια τελευταία ευκαιρία ασφάλισης εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, με διαγραφή της χρηματικής ποινής. Επίσης εξετάζεται να «τρέξει» ακόμα μια διασταύρωση σχετικά με τα κλεμμένα ΙΧ, με βάση το αρχείο της αστυνομίας, προκειμένου να διαγραφούν τα παράβολα για οχήματα που δεν ανήκουν πια στους φορολογούμενους πολίτες.

Παρόλα αυτά όμως, άλλες πηγές ανέφεραν πως στην κυβέρνηση εξετάζουν και εναλλακτικό σενάριο που προβλέπει ότι, επειδή το σύστημα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά και με λάθη, θα μπορούσε να διαγραφεί το παράβολο εάν ασφαλιστεί το όχημα άμεσα ή εντός τριμήνου το αργότερο. Το σενάριο αυτό όμως συναντά επικρίσεις και εμπόδια ακόμα και εντός της κυβέρνησης, με το σκεπτικό ότι «ξεπλένει» ακόμα και ασυνείδητους που συστηματικά συνήθιζαν να κυκλοφορούν ανασφάλιστοι.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.