Show/Hide Leaderboard

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»

× ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»
Beaking News

Τετάρτη, Μαΐου 31, 2017

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ZIRAAT ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΤΗΜΑ 4 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΗΡΘΕ Η ΖΙΡΑΑΤ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ... ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΦΩΝΑΖΕ Ο "ΣΤΟΧΟΣ"...

Σε τέσσερις εβδομάδες, στις 28 Ιουνίου στο ειρηνοδικείο Ρόδου, βγαίνει στο σφυρί κτήμα 4 στρεμμάτων στην θέση Αγγελή στην περιοχή Κοσκινού στην Ρόδο από την τουρκική τράπεζα Ziraat.
Το ακίνητο πλειστηριάζεται για οφειλή για Έλληνα επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην εξόφληση του δάνειου και η κατάσχεση που επιβλήθηκε φτάνει στα 242.983,60 ευρώ.

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 2.147/2016 απόσπασμα της υπ'αριθμ. 2.146/2016 Κατασχετήριας Έκθεσης Ακίνητης Περιουσίας του Δικαστικού Επιμελητή του Εφετείου Δωδεκανήσου Πρωτοδικείου Ρόδου, Κωνσταντίνου Ευαγγ. Πούλιου, στις 28η Ιουνίου του 2017, ημέρα Τετάρτη και από τις 16:00 έως τις 17:00 το απόγευμα, στον ορισθέντα νόμιμα κατά την αναγκαστική κατάσχεση τόπο πλειστηριασμού Ειρηνοδικείο Ρόδου βγαίνει σε πλειστηριασμό το ακίνητο. Όπως αναφέρει η απόφαση « τιμή Εκτίμησης και Πρώτης Προσφοράς ορίζεται η εμπορική αξία του ακινήτου όπως αυτή προσδιορίζεται κατά την κατάσχεση (άρθρο 995, παρ.1, εδ.4 του Κ.ΠΟΛ.Δ) στο ποσό των εκατό τριάντα πέντε χιλιάδων ευρώ (135.000,00€), σύμφωνα με την από 25/10/2016 Έκθεση Εκτίμησης Αγοραίας Αξίας "Γηπέδου" της Κας. Παλαιού Καλλιόπης, Πολιτικού Μηχανικού (ΑΜ ΤΕΕ: 130789) - Πιστοποιημένης Εκτιμήτριας του Υπουργείου Οικονομικών με Α.Μ 405. Ημέρες Επίσκεψης στο Ακίνητο: Στις 02/06/2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:30 - 15:30 και στις 09/06/2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:30 - 15:30» όπως φαίνεται και στην ιστοσελίδα που αναρτήθηκε η απόφαση του πλειστηριασμού:


Στην ίδια κατάσταση με τον Έλληνα επιχειρηματία βρίσκονται χιλιάδες Έλληνες πολίτες, ορθόδοξοι και μουσουλμάνοι στην Θράκη και ειδικότερα στην Ροδόπη και την Ξάνθη καθώς και στην Ρόδο και την Κω όπου δραστηριοποιείται η Ziraat Bankasi.
Από το 2008, όταν η τουρκική τράπεζα Ziraat, επανήλθε στην ελληνική αγορά με το κεντρικό της κατάστημα σε νεοκλασικό κτίριο στην Αθήνα στην οδό Ερμού 2, μετά από έναν αιώνα απουσίας, έχει καταφέρει να απλώσει τα δίκτυα της σε ολόκληρη τη Θράκη και επεκτάθηκε και στα Δωδεκάνησα.

Τι κρύβεται πίσω από την τράπεζα που για σειρά ετών, και μάλιστα κατά τη διάρκεια της δυσκολότερης οικονομικής περιόδου για την Ελλάδα, μοιράζει αφειδώς δάνεια με προνομιακούς όρους; Οι ψίθυροι αλλά και οι μεμονωμένες καταγγελίες για τον ύποπτο ρόλο της τουρκικής τράπεζας Ziraat αποτελούν κοινό μυστικό.

Η Τράπεζα Ziraat, παράλληλα με την ύπαρξη άνω των 1.700 καταστημάτων στην Τουρκία, δραστηριοποιείται σε 18 χώρες του εξωτερικού με πάνω από 80 καταστήματα με προτεραιότητα τα Βαλκάνια (Σκόπια, Κόσσοβο, Αλβανία ).

Η Ziraat είναι η αντίστοιχη Αγροτική τράπεζα της Τουρκίας. Ιδρύθηκε το 1863 και το 1893 άνοιξε υποκαταστήματα σε περιοχές της Μακεδονίας. Το 1914 αποχώρησε από την Ελλάδα και επέστρεψε το 2008, ανοίγοντας το πρώτο της υποκατάστημα στην Κομοτηνή. Μάλιστα, ο τότε περιφερειάρχης Δ. Σταμάτης, είχε αντιδράσει καθώς στην πρόσκληση των εγκαινίων η πόλη αναφερόταν με το τούρκικο όνομα «Γκιουμουλτζίνα»!

Εκταμιεύει δάνεια όχι μόνο σε αγρότες, αλλά σε όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής της Θράκης. Όπως πριν από 94 χρόνια, η Ziraat Bankasi ακολουθεί την ίδια τακτική. Δίνει με ευκολία δάνεια, σε όσους υποθηκεύουν την ακίνητη περιουσία τους. Άλλωστε η Ziraat Bankasi έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο, μετά από καταγγελίες των κατοίκων της Θράκης, ότι δίνει με χαρακτηριστική ευκολία δάνεια, εκμεταλλευόμενη το κλείσιμο της στρόφιγγας των δανείων σε νοικοκυριά και μικροεπιχειρηματίες από τις Ελληνικές τράπεζες , ζητώντας απαραίτητα ακίνητο σαν εγγύηση.

newsbomb.gr
« Προηγουμενη
Επομενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου