Show/Hide Leaderboard

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»

Beaking News

Τρίτη, Μαΐου 30, 2017

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΡΕΜΑΛΙΑ...;;; TOYΡΚΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ: «ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ»…Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τ.C Αχμέτ Γιλντίζ στις 27/5/2017, επισκέφτηκε τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και την Ένωση Τουρκικής νεολαίας Κομοτηνής(GTGB) . Κατά την διάρκεια της επίσκεψη του Γιλντίζ στην GTGB, με ενδιαφέρον ακούστηκε η φράση του ¨Είναι ωραίο να είσαι Τούρκος, το να είσαι Τούρκους δεν είναι κάτι που αλλάζει με κάποιες κρατικές πολιτικές, είναι μια αρχαία κουλτούρα, μια αρχαία ενότητα και μια ταυτότητα-αποστολή¨.
Τον υφυπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Γιλντίζ κατά την είσοδο του στην GTGB, τον υποδέχτηκαν με λουλούδια νέα κορίτσια που φορούσαν παραδοσιακές στολές και ο πρόεδρο του συλλόγου ο Νετζάτ Αχμέτ.

Στην εκδήλωση μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί, ο υποπρόξενος Νταβούτ Οτζάκ, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος της GTGB Νετζάτ Αχμέτ, ο πρόεδρος του DEB Mουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος του συλλόγου BIHLIMDER Μεχμέτ Εμίν Αχμέτ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θρησκευτικών λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης Σαδίκ Σαδίκ, ο πρόεδρος του συλλόγου Σαπών Αχμέτ Ντελί, ο διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ και άλλοι ομογενείς.


……………

Ο Νετζάτ Αχμέτ είπε: ¨Ο σύλλογος μας που συνεχίζει τις δραστηριότητες του από το 1928, σύμφωνα με την Ελλάδα από το 1983 και μετά συνεχίζει τις δραστηριότητες του ανεπίσημα. Η επίσκεψη σας στον σύλλογο αυτό που παραμένει πιστός στον αγώνα του και ποτέ δεν υποκύπτει, στον σύλλογο που σε πείσμα των καθημερινά αυξανόμενων προβλημάτων στηρίζεται από ακόμη περισσότερους ανθρώπους μας, αποτελεί τιμή για εμάς.
Η GTGB θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τον δρόμο που ξέρει. Στον δρόμο που πάει προς τον στόχο θα συνεχίσει μαζί σας τις υπηρεσίες της. Επίσης πρέπει να γίνει γνωστό πως στους Τούρκους που ζούνε στα Βαλκάνια, οι μόνες περιοχές όπου παρά το δικαίωμα που από την εποχή των Οθωμανών έχουμε στον νόμο της σαρίας να εκλέγουμε τον μουφτή μας τα κράτη διορίζουν τον δικό τους, είναι το Σαντζάκ και η Δυτική Θράκη. Και αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά κρατικές πολιτικές αφομοίωσης και διάσπασης

Παρόλες αυτές τις δυσκολίες ο τουρκομουσουλμανικός λαός της Δυτικής Θράκης, δεν υπέκυψε σε αυτές τις πιέσεις και διαφυλάσσοντας με τον καλύτερο τρόπο την θρησκεία και την γλώσσα του έφθασε μέχρι σήμερα. Και αυτό πραγματοποιήθηκε με την αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας που παρέχει η μητέρα πατρίδα¨.Ο πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζή είπε: ¨Σήμερα συγκεντρωθήκαμε σε αυτόν τον ιστορικό χώρο με μια πολύ σημαντική αφορμή, ο κύριος υφυπουργός μας θέλησε να βρεθεί στην πρώτη μέρα του Ραμαζανιού μαζί σας και να βιώσει αυτόν τον ενθουσιασμό. Πρόκειται μια έκφραση του ενδιαφέροντος και της σημασίας που αποδίδει το κράτος μας και το υπουργείο μας στην Δυτική Θράκη, τις υπόλοιπες εκφράσεις τις βιώνουμε. Ο κύριος υπουργός μας αφού έγινε διπλωμάτης καριέρας, αρχικά υπηρέτησε ως πρέσβης σε αυτά τα χώματα στην Βοσνία και ακολούθως ανέλαβε σημαντικά καθήκοντα σε Ριάντ, Τζέντα, ΗΠΑ και Μοσούλη.¨


.Ο υφυπουργός της Τ.C. εξέφρασε τις ευχές του για ευλογημένο Ραμαζάνι, μετέφερε τις ευχές του προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, του τουρκικού λαού και της Τουρκίας και είπε: Έχω υπηρετήσει σε διάφορα μέρη. Αλλά δεν είχα δει ποτέ την Δυτική Θράκη για την οποία ενίοτε διάβαζα στα βιβλία. Ευτυχώς αποφάσισα να έρθω. Υπηρέτησα σε μέρη όπου υπήρχαν τουρκικές κοινότητες και μειονότητες και η τελευταία μου θέση ήταν στο προξενείο της Μοσούλης.
Τις περασμένες μέρες επισκέφτηκα τους ομογενείς μας στη FYROM (σχ. μεταφρ : εννοείται πως δεν χρησιμοποίησε αυτόν τον όρο). Το είπα και εκεί. Ότι και αν λένε διάφοροι, το να είσαι Τούρκος είναι κάτι το ωραίο, δεν είναι κάτι που αλλάζει με κάποιες κρατικές πολιτικές, είναι μια αρχαία κουλτούρα, μια αρχαία ενότητα και μια ταυτότητα-αποστολή . Σήμερα θα έχουμε επαφές εδώ και στην Θεσσαλονίκη. Θα συναντηθούμε με ομογενείς μας. Πρώτα ο Θεός θα επισκεφτώ εθιμοτυπικά και τον περιφερειάρχη.

…………..

Ιδιαίτερα το στάτους των Δυτικοθρακιωτών ομογενών μας έχει καθοριστεί με συμφωνίες. Το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας πάντοτε το παρακολουθεί αυτό. Η βοήθεια στους ομογενείς μας στα πλαίσια των διεθνών μας σχέσεων, αποτελεί χρέος και του κράτους μας και των οργανώσεων μας. Και αυτό προσπαθούν να το καλύψουν. Από τις πληροφορίες που παίρνουμε από τις επιτροπές που επισκέπτονται την Άγκυρα αλλά και από τις πληροφορίες που φτάνουν σε εμένα, δυστυχώς στην Τουρκία γεννάται η άποψη πως οι σημερινές εξελίξεις δεν είναι καλές. Μακάρι με την γείτονα μας Ελλάδα να επιλύσουμε τα θέματα στην κατεύθυνση των σχέσεων καλής γειτονίας, συμφωνιών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εμείς ως χώρα θέλουμε να γίνουμε μέλη της Ε.Ε. Ταυτόχρονα προσπαθούμε να εκπληρώσουμε τα κριτήρια που μας λένε. Την ώρα που εμείς κάνουμε αυτά, η Ε.Ε. προσπαθεί να εκπληρώσει τα κριτήρια και έναντι της Τουρκίας και έναντι των πολιτών της που ανήκουν σε τουρκικές κοινότητες. Εμείς αυτό θα το παρακολουθήσουμε.
Στο σχολείο είχα φίλους Δυτικοθρακιώτες. Ιδιαίτερα στην σχολή Πολιτικών Επιστημών από εκείνους παίρναμε πολλές πληροφορίες. Μακάρι και εκείνοι να είχαν γυρίσει εδώ. Αλλά οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν.

Εν περιλήψει, η Τουρκική Δημοκρατία με το Κράτος της και τον λαό της, από την μια παρακολουθεί την κατάσταση όλων των τουρκικών κοινοτήτων και μειονοτήτων (με πρώτη τη Δυτική Θράκη) και από την άλλη επιθυμεί να συνεχίζει τις σχέσεις της με τις γειτονικές και μη γειτονικές της χώρες. Διαφυλάσσει τον στρατηγικό στόχο της Ε.Ε . Στην κατεύθυνση αυτή θα κάνει βήματα. Μακάρι να είμαστε όλοι μαζί στην Ε.Ε.¨

Μετά από τις ομιλίες το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών της GTGB παρουσίασε μια μικρή επίδειξη , ενώ η μουσική κοινότητα ερμήνευσε βαλκανικά έργα.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος της GTGB Νετζάτ Αχμέτ χάρισε στον πρέσβη και υφυπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Γιλντίζ ένα πίνακα πυρογραφίας που παρέπεμπε στους Οθωμανούς.
http://tourkikanea.gr
http://rodopruzgari.com
- http://tourkikanea.gr
« Προηγουμενη
Επομενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου