Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

O ZΩΝΤΑΝΟΣ ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ...!!! Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΗΤΚΕ ΣΤΟΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Α/ΓΕΣ

Πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΣ, την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, ομιλία του επιτίμου Διοικητή 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, Αντιστρατήγου ε.α. Κωνσταντίνου Κόρ...

????????????????????????????????????






Πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΣ, την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, ομιλία του επιτίμου Διοικητή 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, Αντιστρατήγου ε.α. Κωνσταντίνου Κόρκα.




Η ομιλία του Στρατηγού επικεντρώθηκε σε γεγονότα και καταστάσεις που βίωσε από την πρώτη μέρα εισαγωγής του στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, έως και την αποστρατεία του.

Κατάμεστη η αίθουσα απο Αξιωματικούς στο ΓΕΣ παρακολουθούν την Ομιλία του Στρατηγού που μετέφερε τα Πολεμικά Γεγονότα της Εποχής τους στους νεώτερους…

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνου Κόρκας Ζωντανός θρύλος του Στρατού μας , αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1943 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πεζικού και αποστρατεύτηκε το 1980 με το βαθμό του Αντιστρατήγου.

Έλαβε μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κρήτης (1941) , της Β. Αφρικής (1942-43), στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (1943 – 45) και τέλος στις επιχειρήσεις της περιόδου 1947 – 49 όπου και τραυματίσθηκε δύο φορές.

????????????????????????????????????

Τιμήθηκε με πλήθος Ηθικών Αμοιβών, μερικές από τις οποίες είναι:




-Προαγωγή επ΄ ανδραγαθία.
-Χρυσόν Αριστείον Ανδρείας (εξάκις).
-Πολεμικός Σταυρός Γ΄ Τάξεως (επτάκις).
-Μετάλλιο Εξαιρέτων πράξεων (Τρις).
-Βρετανικό Μετάλλιο Ανδρείας.
-Ανώτατο Παράσημο Εθνικής Αξίας της Γαλλίας.

Ο Στρατηγός ήταν Ένας από τους πρωταγωνιστές της Μάχης της Φλώρινας, ο Στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Κόρκας, σε ηλικία πια 94 ετών βρέθηκε στη Φλώρινα και αφηγήθηκε περιστατικά από εκείνες τις ημέρες, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού για τη συμπλήρωση των 66 χρόνων από τη Μάχη της 12ης Φεβρουαρίου 1949.

Αλλά και Στην Επέτειο της Μάχης του Λιτοχώρου έδωσε το Παρών ο Στρατηγός όπου συναντήθηκε με τον Μοναδικό Επιζώντα της Μάχης που άρχισε το δεύτερο Αντάρτικο …Ανθυπαστυνόμο Παπακωσταντίνου!

DSC05291-1024x768
veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.