Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΤΣΙ..!!! ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ MAIL ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ...!!!

Μπορεί το κείμενο της συμφωνίας του αναθεωρημένου Μνημονίου να περιλαμβάνει αρκετά σκληρά μέτρα, φαίνεται, όμως, ότι τα όσα έχουν διαρρ...






Μπορεί το κείμενο της συμφωνίας του αναθεωρημένου Μνημονίου να περιλαμβάνει αρκετά σκληρά μέτρα, φαίνεται, όμως, ότι τα όσα έχουν διαρρεύσει είναι μόνο το γενικό πλαίσιο στο οποίο κατέληξαν κυβέρνηση και θεσμοί.





Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece στην κυβέρνηση επικρατεί έντονος προβληματισμός καθώς στα υπουργεία φτάνουν διαρκώς mail από τους θεσμούς με τα οποία επιχειρείται η εξειδίκευση ζητημάτων τα οποία βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα. Όπως σχολιάζει στέλεχος με άριστη γνώση της διαπραγμάτευσης τα όσα γράφονται στα mail των θεσμών απέχουν πολύ από τις διατάξεις που είχαν συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στο Hilton. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο στέλεχος σχολίαζε: «αυτά που έχουν διαρρεύσει είναι παρανυχίδα μπροστά σε όσα μας στέλνουν στα mail».





Οι θεσμοί επιθυμούν να συγκεκριμενοποιηθούν ζητήματα που αφορούν κυρίως το ασφαλιστικό, τις αποκρατικοποιήσεις αλλά και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός της επιμονής των θεσμών στο θέμα της ασυλίας των τραπεζικών στελεχών καθώς προβάλουν πρόσθετες αξιώσεις για την προστασία όσων εμπλέκονται σε υποθέσεις αναδιαρθρώσεων δανείων μεγάλων επιχειρήσεων.
Όσον αφορά το ασφαλιστικό αν και υπήρξε κατάληξη στο ζήτημα των εισφορών σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, στα mail που φτάνουν στα υπουργεία φαίνεται ότι εγείρονται νέες απαιτήσεις.
Επιπλέον, φαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη παρέμβει στο ζήτημα του ΤΑΙΠΕΔ ζητώντας να ξεκαθαριστεί η διοικητική του αυτοτέλεια από το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
Με δεδομένο ότι το σχέδιο της συμφωνίας, σύμφωνα με την ενημέρωση του προέδρου της Βουλής, θα έχει ψηφιστεί στις 18 του μήνα, γίνεται αντιληπτό ότι κυβερνητικοί παράγοντες και θεσμοί έχουν επιδοθεί σε ένα σπριντ προκειμένου να καταλήξουν όλες οι τελικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.

Ποιους φοβούνται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα
Αν και στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν ορισμένες φωνές αντιδράσεων από βουλευτές, στο Μαξίμου θεωρούν ότι η ΚΟ του κόμματος θα παρουσιαστεί συμπαγής κατά την κρίσιμη ψηφοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece από την ομάδα των 53+ δεν αναμένεται να υπάρξουν απώλειες, παρά το γεγονός ότι η Τασία Χριστοδουλοπούλου ζήτησε να ενταχθεί στο νομοσχέδιο πρόβλεψη ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν μόνο σε περίπτωση συμφωνίας για το χρέος πριν το 2018.
Με δεδομένο ότι από τις υπάρχουσες κομματικές ομαδοποιήσεις δεν θα υπάρξουν απώλειες, τα βλέμματα όλων «πέφτουν» σε μεμονωμένους βουλευτές οι οποίοι μπορεί να θεωρηθούν «επικίνδυνοι». Αυτοί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: η πρώτη αφορά βουλευτές επαρχίας που ίσως δεν αντέξουν την πίεση της τοπικής κοινωνίας. Η δεύτερη αφορά περιπτώσεις δύο – τριών βουλευτών οι οποίοι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και στο Μαξίμου ανησυχούν ότι ήδη «μπορεί να προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα».

Πηγή:cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.